Adilcevaz'dan Kısa Kısa

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, okul ziyaretleri kapsamında Karaşey Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Öğretmenlerle bir araya gelen Özbek, eğitim ve öğretim hakkında bilgi aldı,
Daha sonra Özbek, Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş'la birlikte öğretmenlerle toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu yükselterek eğitim camiasından daha fazla verim almayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilere olduğu gibi öğretmenlere de eğitim konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Özbek, "Hepimiz vebal altındayız. Öğrencilerinizle ilgilenin, alakadar olun. Nihayetinde geleceğin yöneticilerini siz değerli öğretmenlerimiz yetiştiriyor" dedi.

Karaşeyh İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Faruk Keleş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Özbek ve beraberindekilere teşekkür etti.

-Karaşeyh Köyü İlkokuluna 2 bin kitap dağıtıldı
Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından başlatılan kitap kampanyasında toplanan 2 bin kitap Karaşeyh Köyüne İlköğetim Okulu kütüphanesine hediye edildi.
Kitap dağıtım törenine Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik, Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşan Özbek, "Bugün üniversiteli öğrencilerimizin harçlıklarını biriktirerek kardeşlerine yaptıkları bu iyilik bence tüm dünyaya örnek bir davranıştır. Bu vesileyle kampanyayı başlatan Adilcevaz MYO öğretim görevlilerini ve öğrencileri tebrik ediyorum" dedi.

Adilcevaz MYO Öğrenci temsilcisi Adem Çiftçi ise kampanyanın bu kadar büyüyeceğini ilk başta düşünmediğini belirterek, "Öğrenci arkadaşlarımız ve hocalarımız bu konuya çok duyarlı oldular ve 2 bin kitabı öğrencilerimizle buluşturduk" ifadelerini kullandı.
Çelik de okulların ihtiyaçlarının bu tür sosyal faaliyetlerle bir nebze olsa da gidermenin gurur verici olduğunu söyledi.

Çelik, "Kitap okumak farklı dünyalarda gezmek gibidir. Biz kimse kitapsız kalmasın istiyoruz. Umarım bu davranış her kesime örnek olur. Kitap dağıtım programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA