Keçeden Gelincikler 'Şehitler Diyarı'Nda

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki Atatürk İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla şehitleri anmak amacıyla, keçe kullanarak hazırladıkları gelincikleri, "şehitler diyarı" Eceabat ilçesindeki öğrenci arkadaşlarına hediye edildi.

Gönüllü geleneksel keçe sanatı eğitmeni Serpil Şahin gözetiminde 22 öğrencinin, sınıflarında yaptığı 400 kırmızı gelinciğin yanı sıra Çanakkale Savaşları ile ilgili temaların yer aldığı parçalar, Eceabat'a getirildi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Şuayip Odabaşı öncülüğündeki grup, savaşların geçtiği Gelibolu Yarımadası sınırları içinde yer alan Eceabat'taki Köprülü Hamdibey İlkokulu'nun öğrencileriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Konuk öğrenciler hazırladıkları gelincikleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna ile arkadaşlarına verdi.
Turna, aldığı hediyenin çok anlamlı olduğunu ve ömrünün sonuna kadar saklayacağını söyledi.

"Şehitliğin daimi bekçileri" olarak, bu anlamlı projeyi gerçekleştiren, emeği geçen herkese teşekkür eden Turna, "Birlik ve beraberliğimizi sonraki günlerde şehitlik gezisiyle pekiştireceğiz'' dedi.

Odabaşı ise proje kapsamında keçeden yapılmış, "Çanakkale şehitleri"ni temsil eden gelincikleri Eceabat'ta öğrencilerle buluşturmak istediklerini anlattı.
Barışa bir anlam katmak için bu çalışmayı yürüttüklerini vurgulayan Odabaşı, "Barışın kenti Çanakkale'de böyle bir projeyle Çanakkale duyarlılığımızı tekrar gündeme getirdik. Bize bu vatanı armağan eden bütün şehitlerimizin hatırasına bu gelincikleri hediye ettik" diye konuştu.

Daha sonra iki okulun öğrencileri, idareciler ve velilerle Tarihe Saygı Parkı'nı gezdi.
Kaynak: AA