400 İlköğretim Öğrencisine Orman ve Doğa Sevgisi Aşılandı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, Orman Haftası nedeniyle bir eğitim düzenlendi.

400 İlköğretim Öğrencisine Orman ve Doğa Sevgisi Aşılandı

Eskişehir Orman İşletme Müdür Yardımcısı Abdullah Bardakçıoğlu tarafından etkinlik merkezi üye çocuklarına orman, ormanın fonksiyonları ve çevre bilinci sunu ve çizgi film eşliğinde anlatıldı. “Her Çocuk Bir Fidan” adıyla Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen seminere, okul çalışmaları kapsamında etkinliklerine devam eden İsmet İnönü, Meserret İnel, Milli Zafer, Suzan Gürcanlı ve Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu’ndan 400 çocuk ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Abdullah Bardakçıoğlu, ormanın tanımı, ALO 177, fidan dikimi, orman yangınları, çevre kirliliği ve küresel ısınma konularında bilgi verdi. Kısa filmler ve hareketli görüntülerle verilen bilgilerin yanı sıra, çocuklar orman andını birlikte söylediler. Çocuklardan gelen sorular cevaplandı. Ağaçları, doğayı, ormanı korumaları istendi ve herkesin bu konuda çaba göstermesi için söz alındı. Eğitim, ayrı ayrı gruplara 3 kez tekrarlandı. Eğitimin son bölümüne İşletme Müdürü Akın Akman da katılarak çocuklarla birlikte “Orman Andını” söyledi.

Günün anısına Abdullah Bardakçıoğlu’na, vakıf kurucusu Suna Kıraç’ın "Ömrümden Uzun ideallerim Var” kitabı hediye edilerek, Orman Bölge Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür edildi

TEGV-Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde geçen haftada Muttalip ağaçlandırma sahasına fidan dikilmiş, TEGV 20. Yıl Hatıra Ormanı oluşturulmuştu.
Kaynak: İHA