Hatay'da Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı

Hatay Valisi Ercan Topaca, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin "Alınan önlemler neticesinde 2014 yılında sadece akaryakıttan 62 milyon lira devletimize bir katkı oldu. Geçen yıl 5 milyon paket de kaçak sigara yakalandı" dedi.

Vali Topaca, Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda 6. Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nda, ilde akaryakıt kaçakçılığını sıfırladıklarını kaydetti.

Kaçakçılıkla ilgili alınan tedbirlerin petrol istasyonlarındaki satışlardan takip edildiğini vurgulayan Topaca, şunları söyledi:
"Satışlarda ciddi bir artış söz konusu. Bizim yakaladığımız kaçak akaryakıt miktarı arttıkça resmi akaryakıt istasyonlarındaki satış miktarı da arttı. Bu gelişmeler ülkemiz açısından sevindiricidir. Alınan önlemler neticesinde 2014 yılında sadece akaryakıttan 62 milyon lira devletimize bir katkı oldu. Geçen yıl 5 milyon paket de kaçak sigara yakalandı. Şu an itibari ile ilk 3 aylık dönemde 1 milyon 300 bin paketi geçmiş durumdayız. Bandrolsüz paket sigara satışlarının da sıfırlanacağını düşünüyoruz."
Sınırların çok sıkı bir şekilde korunduğunu ve yasadışı hiçbir şeyin geçişine izin verilmediğini ifade eden Topaca, tedbirlerin artırarak devam ettiğini aktardı.
Toplantıya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, İl Jandarma Komutanı Jandarma. Albay Hasan Koçyiğit, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Yarbay Osman Özden Dürüst, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, ilçe kaymakamları, resmi kurum müdürleri ve yetkililer katıldı.


Kaynak: AA