Hatay'daki Paskalya Bayramı Kutlamaları

Hatay Valisi Ercan Topaca, bütün dinlerin özünde, diğer inançlara saygı, sevgi ve onlara gerekli kolaylığı gösterme yattığını bildirdi.

Topaca, Paskalya Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen kahvaltıda, mezhebine, inancına ve kültürüne bakmaksızın herkesin bir araya geldiği dünyayı özlediklerini belirtti.

Semavi dinlerin, insanların birbirini sevmesini ve başkalarının inancına saygı duyulmasını öngördüğünü vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:
''Biz de Müslümanlar olarak sizlerin inancına derin saygı duyuyoruz. İnancınızı en güzel şekilde yaşamanız için gerekli şartları hazırlamayı devlet ve millet olarak üstümüze bir borç biliyoruz. Sizlerle olmaktan ve bu birlikteliği hem kendi halkımıza hem de dünyaya göstermekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün etrafımızda ve dünyanın değişik yerlerinde insanların inançları, mezhepleri, kültürlerinden dolayı çok büyük sıkıntı çektiğini, zulüm gördüğünü biliyoruz. Bu, insanlığın ve dinlerin istediği bir şey değil. Dinlerin özüne, öğretisine baktığınız zaman bütün dinlerde diğer inançlara saygı, sevgi ve onlara gerekli kolaylığı göstermek vardır. Aslında bu sağlanabilse barış, sevgi, saygı ortamı dünyaya egemen olur.''
Vali Topaca, konuşmasının ardından Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ile yumurta tokuşturdu.
Etkinliğe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA