İhracatçı ve İthalatçı Türk Firmalarını Buluşturacak Web Sitesi

Eskişehir Valiliğince hazırlanan "Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi Projesi'' kapsamında, Eskişehir, Bursa ve Bilecik'te ihracat ve ithalat potansiyeli bulunan yaklaşık bin 500 firma ile 180 yabancı ülkede Türklerin sahibi olduğu şirketler, iş birliği için hazırlanan web sitesinde bir araya getirilecek.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koordinasyon merkezi çalışmalarının, yaklaşık 300 etkinliğe imza atan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Çalışmaların dört ayak üzerinde kurulduğunu belirten Yazar, Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin Eskişehir'e kazandırdığı birikim, deneyim ve iş birliği imkanlarının bu yıl da sürdürülmesi ve bunun iş dünyası ile paylaşmanın, projenin birinci ayağını oluşturduğunu ifade etti.

Yazar, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna öncülüğünde ildeki iş adamlarının kamu, üniversite, sanayi iş birliğinin sağlanması için bir araya getirilmesinin ikinci aşama olduğuna değinerek, "Valiliğimizin himayesinde kamu, sanayi ve üniversite iş birliğini sağlamak için örnek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Burada asıl amacımız; ortak çalışma kültürünü yaygınlaştırmak ve Eskişehir'e ortak proje üretme bilincini getirmek" dedi.

Proje ekibinde ticaret ve sanayi iş birliğini sağlayabilecek deneyimli kişilerin yer aldığı bilgisini veren Yazar, üçüncü safhada kamu olarak kendilerinin yanı sıra ticaret ve sanayi odaları ile üniversitenin bulunduğunu aktardı. Yazar, şöyle konuştu:
"Projenin dördüncü ayağı ise Avrupa Birliği projeleri için paydaş arayan üniversite öğrencileri ve akademisyenlere katkı sağlamak olacak. Dünyada 180 ülkede Türklerin sahip olduğu firmalar ile TR41 Bölgesi'nde yer alan Eskişehir, Bursa ve Bilecik'teki ihracat potansiyeli olan yaklaşık bin 500 Türk firmasını bir web çatısı altında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Üniversite öğretim üyelerinin, öğrencilerimizin, proje yapan kişilerin, sanayi ve ticaret şirketlerinin paydaş aradığında kolayca bulabileceği bir havuz oluşturuyoruz. Kamunun, sanayinin ve üniversitenin iş birliğini esas alan bir proje yürütüyoruz. İş birliğini sağlamak amacıyla hazırlanan proje için geçici bir web adresi oluşturuldu. Kamu, üniversite ve sanayinin ortak bilgi paylaşımı yapabileceği bir web sitesi konusunda da çalışmalarımız sürüyor."
Ayrıca 12 ülkeye kamu ve üniversite temsilcileri ile iş adamlarının katılacağı geziler düzenleneceğini dile getiren Yazar, 15 Haziran'da kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin tartışılacağı zirvenin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA