'Eğitim Gönüllüsü Hayırseverlerimiz İle Buluşuyoruz' Etkinliği

Çanakkale Valiliği tarafından "Eğitim Gönüllüsü Hayırseverlerimiz ile Buluşuyoruz" etkinliği düzenlendi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'nde, Vali Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile protokol eşlerinin de katıldığı etkinlik, Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı.

Çınar, etkinlikte yaptığı konuşmada, hayırseverlerin bu eserlerinden tüm insanların faydalandığını söyledi.

Bir insan yetiştirmenin milletin geleceğini de tasarlamak anlamına geldiğini belirten Çınar, şunları kaydetti:
"Bir yazar, 'Ölümü ancak hayata eserler bırakarak aşabilirsiniz' diyor. Ölümü yenmenin yolu, hayatı anlamlı yaşamak ve dolayısıyla eser bırakmaktır. Ölümü eser bırakarak aşmak dinimizde amel defterinin sürekli açık tutulmasıdır. Çok büyük, çok güzel, yüce işler yaptınız. Sizlere canı gönülden minnettarız. Sizleri tüm öğrencilerimizin önünde kutlamak istiyorum. Geleceğimizi yönetecek bu çocuklarımıza da bir rol model oluyorsunuz. Vermiş olduğunuz bu eserleriniz için şahsım ve Çanakkaleliler adına minnettarlığımı arz ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Güzel bir eser ortaya çıkartılmışsa bunun alkışlanması gerekir. Sizler bizlerin baş tacısınız. Bu eserler ebediyen yaşayacak. Milli Eğitim Müdürümüze ve çalışanlarına da böyle bir program hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum."
İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ise hayırseverlere teşekkür ederek, "Çanakkalemize kazandırdığınız güzide eğitim tesisleriyle eğitim donanımlarıyla yarınlarımızın, umut ışığı çocuklarımızın hayallerinin de önünü açan değerli hayırseverlerimiz sizlere öğretmenler, öğrenciler, veliler ve benden önce görev yapan Milli Eğitim Müdürleri adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra hayırseverlere hediye ve çiçek takdim edildi.
Kaynak: AA