Taner Yıldız: Hatlarda bir çökme oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

Taner Yıldız: Hatlarda bir çökme oldu
Taner Yıldız: Hatlarda bir çökme oldu
Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'da da elektrik kesintileri olmuştu. Türkiye'nin enerji hatlarında çökme olduğunu belirten Taner Yıldız “ 10.36 itibariyle Türkiye'nin elektrik şebekelerinde bir çökme oldu. Bunun bir çok sebebi olabilir bunu arkadaşlar araştırıyorlar” diye konuştu.

ENERJİ YETERSİZLİĞİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Elektrik kesintisinin enerji yetersizliğinden kaynaklı olmadığı söyleyen Yıldız “ 10.36 arzımızın fazla talebimizin az olduğu bir dönemdir. Bu açıdan enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. İletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir olay var oradan kaynaklanıyor olabilir. Gölbaşı'ndaki merkezde bu olay yakinen takip ediliyor” dedi.

HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Terör saldırısı olma ihtimali hakkında bir şey söyleyemeyeceğinin altını çizen Bakan Yıldız “ Bu az mı ihtimaldir çok mu ihtimaldir ben şuan da bunu söyleyemem. Siber bir saldırı mıdır? Bunu da söyleyemem. Bizim Skada merkezlerimiz var. Acaba Skada Merkezleri bölgeleri izole etmediği için mi böyle oldu? Teknik açıdan bir operasyon hatası mı var? Yoksa bir siber saldırı mı var? Bunların hepsini anlık takip ediyoruz. Şuan da aslolan hiç sevmediğimiz bu durumdan bir an önce kurtulmak” olduğunu belirtti.