Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahale

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını" protesto eden göstericilere müdahalesi sonucu aralarında yabancıların da bulunduğu 12 kişi yaralandı.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ramallah'ın batısındaki Bel'in beldesinde düzenlenen yürüyüşe İsrail askerleri plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Müdahale sırasında, 2'si yürüyüşe destek veren yabancı aktivist, 5'i Filistinli olmak üzere 7 kişi yaralandı.
Yaralılara olay yerinde müdahale edildiği, 12 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alınarak birkaç saat alıkonulduktan sonra serbest bırakıldığı, onlarca kişinin ise atılan gazdan etkilendiği belirtildi.
Nablus'un batısındaki Kefer Kadum beldesinde de İsrail ordusunun, tazyikli su, gerçek ve plastik mermilerle göstericilere müdahale ettiği, bildirildi.

Müdahale sırasında 1 kişinin gerçek, 4 kişinin ise plastik mermilerle yaralandığı aktarıldı. Gerçek merminin isabet ettiği Selam Ali (21) isimli Filistinlinin, Nablus'taki hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.
Filistin bayrakları taşıyan göstericilerin de İsrail askerlerine taş atarak ve lastik yakarak karşılık verdiği bildirildi.

Filistinliler, Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele için Halk Komitesi'nin çağrısı ile her cuma, İsrail'in, Yahudi yerleşim yeri inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto etmek üzere Ramallah'ın farklı bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Gösterilere zaman zaman yabancı aktivistler de destek veriyor. Filistin İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü olduğu halde ayrım duvarı nedeniyle şehirde yaşayamıyor.
Kaynak: AA