Manisa'da 'Gönül Elçileri' Fidan Dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Soma, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Soma'da, proje kapsamında Hatunköy mevkisindeki 160 dönümlük alanda Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve eşi Zeliha Ergene, eski Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'nın eşi Zerrin Atçı ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla 2 bin fidan dikildi.
Öğrenciler ve katılımcılara fidan dikimi sonrasında Soma Orman işletme Şefliğince meyve suyu ve kek ikram edildi.
-Turgutlu
Turgutlu'ya bağlı Ayvacık Mahallesi'nde oluşturulacak Turgutlu Gönül Elçileri Bereket Ormanı fidan dikimi, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Türker, Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir ve eşleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikle yapıldı.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, etkinlikte yaptığı konuşmada, Turgutlu'da yaklaşık 2 bin dönüm civarında ağaçlandırma projesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Bu projeye destek veren ve ağaçlandırma çalışmalarına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

-Saruhanlı
Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi'nde oluşturulacak "Bereket Oramanı" için 150 fıstık çamı fidanı dikildi.
Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları ve piyesler sunduğu etkinlikte, Büyükbelen Atış Poligonu mevkisine 150 fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu.
Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve eşleri ile kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlik sonunda, katılımcılara Büyükbelen'de yaşayan kadınlarca hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi.
Kaynak: AA