Sındırgı'da Çanakkale Konferansı

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi nedeniyle Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen ve Büro Memur-Sen tarafından organize edilen; Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından “Bir Destandır Çanakkale” konulu konferans Belediye Sinema Salonunda verildi.

Sındırgı'da Çanakkale Konferansı

Konferansa Belediye Başkan yardımcısı Emin Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Zengin, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun katıldığı konferans da Çanakkale Ruhu adeta yeniden yaşandı. Eğitim-Bir-Sen Başkanı Rahmi Yörük'ün sunumuyla gerçekleşen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Vakkasoğlu bir konuşma yaparak "Kardeş olduğumuz zaman her alanda kazanacağımız zaferler vardır. Çanakkale sırlar dünyasıdır, o sırları çözdükçe birçok şey aydınlanacaktır” dedi.

Vakkasoğlu "Çanakkale Savaşı yanlış bir tabirdir" olduğunu ifade ederek Çanakkale savaşlarının birçok cephede 14 ay 14 gün sürdüğünü söyledi.

Vakkasoğlu, "Çanakkale önce denizde başladı.

18 Mart bir deniz savaşının adıdır. Çanakkale savaşı sadece Türkiye’nin değil birçok Dünya ülkesinin tarihini değiştirdi. Asya’da Afrika’da birçok ülke bağımsızlık mücadelesi ruhunu Çanakkale’den örnek aldı" dedi.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: "Dünya tarihinde hiçbir savaşta mola verildiği görülmemiştir ve ilk kez bir savaşta savaş gemisi kullanılmıştır. Onlar gelirken dönmeyi düşünmediler ama her şeyden yoksun Türk ordusunun imanla savaşacağını unutarak umulmadık bir bozguna uğradılar. Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istemekteler. Dolayısıyla bugünün Çanakkale’si ailedir. Aile son kale bugün de aileyi savunacağız sonuna kadar. Ailenin bittiği yerde Çanakkale’de harikalar yaratan Mehmetçik de biter. Mehmetçik hep ileriye baktı. Düşmana doğru tereddütsüz ilerledi. Gözü hiç arkada kalmadı. Çünkü arkalarında sıradağlar gibi duran analar vardı”
Konferans sonunda Vakkasoğlu’na Belediye Meclis Üyesi Mehmet Zengin hediye takdim etti. Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans öncesi ve sonrası çocuklarla yakından ilgilendi. Konferans öncesi ve sonrası kitaplarını imzaladı.
Kaynak: İHA