Kartepe’nin Minikleri Tiyatro İle Buluştu

Kartepe Belediyesi, çocukları günlük yaşantının içinde güzel şeylere motive etmek, hayal dünyalarını zenginleştirerek eğlendirmek amacıyla tiyatro sanatı ile buluşturmaya devam ediyor.

Kartepe’nin Minikleri Tiyatro İle Buluştu

Kartepe Belediyesi öncülüğünde 15 günde bir Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen çocuk tiyatro gösterimleri, geride kalan hafta sonunda Aliş’in Macerası adlı oyun ile devam etti. İlçenin farklı mahallelerinde miniklerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununu izleyen çocuklar eğlenceli saatler geçirdi.

Kartepeli çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, onları tiyatro sanatı ile buluşturmak amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Aliş’in Macerası adlı oyunda doğrudan dürüstlükten ve de iyilikten ayrılmamasının gerektiği, bunları yapabilmek için insanın kendisine ve çevresine çok iyi bakması gerektiği anlatılıyor. Hayatın bazen mucizelerle dolu olduğu, bazen bir oyun olduğu, önemli olan oyunda rolümüzü iyi oynayabilmek olduğunu oyunun kahramanı Aliş’in Macerası şeklinde konu edilen oyun, çocuklara önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuldu. Oyun sonunda Kartepeli minikler keyifli dakikalar yaşatan tiyatro ekibini alkışlarıyla tebrik etti

Kaynak: İHA