Seydişehir’de 'Dirilişin Yolu, Çanakkale’nin Ruhu” Sahnelendi

Konay’nın Seydişehir ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Dirilişin Yolu Çanakkale Ruhu’’ müzikal programı sahne aldı.

Seydişehir’de 'Dirilişin Yolu, Çanakkale’nin Ruhu” Sahnelendi

Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda türkü ve anlatımlarıyla sahne alan Yusuf Eker, şiir dinletisi ile Harun Çelikel, Sunumu ile Mustafa Erinç dinleyicilerine duygulu anlar yaşattı. Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, protokol üyeleri, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale ruhunun 7’den 70’e özellikle torunlara anlatılmasını, onların ruhuna bu ruhun işlenmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Haçla Hilal’in savaşı, Çanakkale’deki muharebe fizik kurallarının, matematik kurallarının ehemmiyetini kaybettiği ve dünya’nın en büyük teknolojilerine karşı İman’ın galip geldiği bir ortamdır’’ dedi.

Çanakkale’yi geçilmez kılarken bu toprakların doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle, bu ümmetin evlatlarının gelip Allah rızası için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, “Batının çirkin oyunlarından biriydi Çanakkale. Bu milletin evlatları Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda onları püskürttü. Onların oyunları bitmedi. Tarihin çeşitli devirlerinde devam ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin çeşitli zaman dilimlerinde oyunlarına devam ettiler. Biz Çanakkale’de Arab’ıyla, Arnavut’uyla, Kürdü’yle Türkü’yle mücadele ettik. Çanakkale’yi gezenler o mezarları doğusuyla, batısıyla isimleri görürler. Kalan Anadolu topraklarında bizleri bölebilmek için hain planlarını sergilediler. Onlardan birisi de asala vesaire derken PKK meselesi olarak geldi. Doğunun insanından bir kısmını ateizme kaydırdılar. Olmadı, zerdüşlüğe yönelttiler ve PKK gibi oyuncakları olan gurupların içerisine dâhil ettiler ve bu milletin askerine düşman ettiler. Sloganik cümleler atmak, kolay oluyor bu ülkede, ama onun acısını o analar; o yürekler bilir. Şükürler olsun ki, son iki yıldır bu ülkede şehit anaları olmuyor. Şehit eşleri olmuyor. Evlere şehit ateşleri düşmüyor. Duamız odur ki, bu illetten Kürdü’yle, Türkü’yle beraber olup, bir olup, kardeş olup kurtulmak. Bunun için hepimize ciddi görevler düşüyor. Bu millet tarihin çeşitli dönemlerinde olduğu gibi bu illeti de sırtından atacağına hepimiz inanıyoruz. Ülkemizin geldiği noktada bunu göstermekte’’ şeklinde konuştu.

Bu gençliğin tarihten gelen değerlerini bilmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İnsanımızın bu olayları yaşaması ve hatırlaması gerekmektedir. Bizde programlarımızla Çanakkale Şehitlerini anıyoruz. Çanakkale’den başlayan, hatta Bedir’den başlayan ve iç güvenlikte şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum’’ dedi.

Duygusal anların yaşandığı program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatanın korunmasında canlarını feda eden Seydişehirli şehitlerin ailelerine günün anısına yaptırılan 100. Yıl Çanakkale tablosu hediye etti.
Kaynak: İHA