Burhaniye İçin 9 Mavi Bayrak

Plaj ve marinalara verilen ve uluslararası bir ödül olan Mavi Bayrak’ta, Balıkesir’in Burhaniye ilçesi hedefini yükseltti.

Burhaniye İçin 9 Mavi Bayrak
Daha önce 5 adet bayrağı sahillerinde dalgalandıran Burhaniye bu sene toplamda 9 mavi bayrak için başvuru yaptı.
Burhaniye ilerleyen kentsel yaşamının yanı sıra ilerleyen turizmi ile dikkat çekerken, çevre temizliği ve denizlerinin temizliği ile de her sene tam not alıyor.

Geçtiğimiz sene 14. kez mavi bayrağı Ören ve Öğretmenler Mahallesi plajlarında dalgalandıran Burhaniye Belediyesi Büyükşehir yasası ile ilçesi olan Pelitköy sahilleri için de başvuru yaparak toplamda 9 mavi bayrak için başvuruda bulundu. Ören plajı için 4, Öğretmenler Mahallesi için 1, Yalılar mevki, Bağlarburnu mevki ve İçmeler mevkilerine de birer tane olmak üzere bu sezonda toplamda 9 mavi bayrağın sahillerde dalgalanması bekleniyor. Doğal güzelliğinin yanı sıra altınkum sahil bakımına büyük bir önem veren Burhaniye Belediyesi her sene aldığı mavi bayraklarla da turizm kenti olduğunu tescilliyor.

Çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, güvenlik ve hizmetler ana başlıkları altında TÜRÇEV yetkilileri tarafından suyun kalitesi ve plaj kalitesini kontrolleri yapıldıktan sonra mavi bayrak almaya kazanan belediyelere bayrakları teslim ediliyor.
Kaynak: İHA