Numan Kurtulmuş, Tokyo’ya Gitti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Dünya Afet ve Risk Yönetimi Toplantısı’na katılmak üzere Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçağıyla Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti. Kurtulmuş’u Atatürk Havalimanı’nda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın karşıladı.

Numan Kurtulmuş, Japonya’da düzenlenen önemli bir konferansa gittiklerini belirterek, “Çok önemli bir konferans. Japonya’da Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bir konferans. Dünya Afet ve Risk Yönetimi Toplantısı. 10 yılda bir yapılıyor. Bu toplantıda en önemli kilit aktörlerden birisi Türkiye’dir. Hem genel kurulda hem farklı oturumlarda ana konuşmacı olarak Türkiye bulunacak. Biz de çok geniş bir heyetle birlikte AFAD bünyesinde bu toplantıya katılımı sağlayacağız. Ayrıca çeşitli ülkelerden katılan devlet başkanları, başbakanlar ve ilgili bakanlarla ikili görüşmelerimiz olacak. Yine pazartesi günü Sasakawa Vakfı’nda İslam medeniyetinin dünya barışına katkısı ne olabilir, küresel bir barış düzeni kurmak mümkün müdür konulu bir konferansı vereceğiz” dedi.

Kurtulmuş, Osmanlı Devleti'nin Japonya'ya gönderdiği Abdürreşit İbrahim’in kabrini de ziyaret edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA