Bursa'da Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, zor kış koşullarında yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma-Kontrol ekiplerinin, yoğun kar yağışı ve ağır kış koşullarında yaban hayvanlarının yoğun olarak yaşamlarını sürdürdüğü çeşitli noktalarda aralıksız yemleme çalışmaları gerçekleştirildiği duyuruldu.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İnegöl, Keles, Harmancık, Orhaneli, Mustafakemalpaşa ilçeleri ile Uludağ Milli Parkı sınırları içinde ve ayrıca Uludağ'ın eteklerinde yemleme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucu kanatlı yaban hayvanları için 2 ton besi yemi, yırtıcı ve memeli yaban hayvanları için 800 kilogram sakatat, 1 ton 300 kilogram pazar artığı ve 1 ton 650 kilogram ot ve yonca balyasından oluşan 5 ton 750 kilogram yem, tabiata bırakılmıştır. Ağır kış şartlarının yaban hayvanları üzerindeki baskısı devam ettiği sürece doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilirliği için Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yemleme çalışmalarına devam edilecektir."
Kaynak: AA