5 Afgan’a Akyazı Belediyesi Sahip Çıktı

İş bulmak için geldikleri Sakarya'da, çalıştıkları tavuk çiftliğinden bir haftadır para alamayan ve İstanbul'a gitmek için yola çıkarak yolda kaybolan 5 Afgan işçiye Akyazı Belediyesi sahip çıktı.

5 Afgan’a Akyazı Belediyesi Sahip Çıktı

Edinilen bilgilere göre Afganistan’dan çalışmak üzere İstanbul’a, oradan da Akyazı Dokurcun Beyler mahallesindeki bir tavuk çiftliğine gelen 5 Afganlı işçi burada çalışmaya başladılar. Çalıştıkları çiftlikte kötü şartlar altında hastalanan bir işçi, maaşını alamadığı için tedavisi için gerekli olan ilaçlarını da temin edemedi. İlaçlarını temin etmek için çiftlikten ayrılarak İstanbul'a gitmek üzere yürüme yola çıkan ve yolda kaybolan 5 Afgan işçiye ise Akyazı Belediyesi sahip çıktı.

Yürüyerek İstanbul’a gitmeye çalıştıkları sırada yolda kaybolan ve Madenler mahallesi Muhtarı Ali Der tarafından, İstanbul istikameti yerine Ankara istikametine doğru ters yönde ilerlerken bulunan mağdur işçiler, Akyazı Belediyesine teslim edildi. İşçileri bulan Muhtar Ali Der yaptığı açıklamada, “İstanbul’a gitmek için yola çıkan bu 5 Afganlıyı Ankara istikametine giderken yolda gördüm. Başlarına gelenleri dinledikten sonra Akyazı Belediyesine durumu bildirdim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Tepeçınar’ın daveti üzerine kendi arabamla bu beş Afganlıyı Akyazı’ya getirdim” diye konuştu

Belediyenin Sahip çıktığı Mümin, Ebubekir, Gafurşah, Hafızafgan, Mustafa isimli 5 Afganlı işçi, belediye tarafından ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından otobüs biletleri alınarak İstanbul’a gitmek üzere otobüse bindirildiler. Çok az bilgiği Türkçe ile derdini anlatmaya çalışan işçilerden Hafız Afgan isimli şahıs, yaklaşık 6 gün Dokurcun Beyler mahallesinde bir tavuk çiftliğinde karın tokluğuna çalıştıklarını ve çiftlik sahibinin de paralarını ödemediğini bunun üzerine de çiftlikten ayrıldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA