Hatay İşkur'dan Tarımsal Uygulamalara Destek

Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında tarımsal uygulamalarla ilgili protokol imzalandı.

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde, çeşitli ilçelerde sürü yönetimi, bağ budama, turunçgil yetiştiriciliği mesleklerinde kurslar açmayı planlandıklarını belirtti.

Kurum olarak, bu uygulamaların daha profesyonel yapılması için vatandaşların eğitim almalarını sağlayacaklarını ifade eden Karaveli, "Eğitim alırken de vatandaşlarımıza giderlerini karşılamak adına günlük 20 lira kursiyer cep harçlığı ödüyor ve sigortalarını yapıyoruz. Eğitim sonunda sertifika sahibi olan vatandaşlarımız işlerini daha bilinçli yapmaya başlıyorlar" dedi.

Karaveli, mart ayı başında Antakya ve Reyhanlı'da sürü yönetimi kursu, Hassa'da bağ budama kursu, Erzin ilçesinde de turunçgil yetiştiriciliği kursu başlatacaklarını kaydetti.

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Hasan Andiç de çiftçilerin daha bilinçli üretim yapmalarına katkı sağlayacak eğitimlere destek oldukları için İŞKUR Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Kaynak: AA