Kültür Sanat Haftası’nda ‘emir Sultan Hazretleri’ Konuşuldu

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu üyelerinin hazırladığı ‘Kültür Sanat Haftası’nda taş sanatı ve çarık dikimi uygulamalı olarak gösterilirken, Ahmet Bayer tarafından ‘Emir Sultan Hazretlerinin hayatı anlatıldı.

Kültür Sanat Haftası’nda ‘emir Sultan Hazretleri’ Konuşuldu

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun hazırladığı Kültür Sanat Haftası, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sürüyor. Programın beşinci gününde Nur Mürevva tarafından taş sanatı, Mehmet Ali Erten tarafından ise çarık dikimi uygulamalı olarak anlatıldı. Programın ikinci bölümünde ise, Ahmet Bayer tarafından ‘Emir Sultan Hazretlerinin’ hayatı ve Bursa’nın tarihi anlatıldı. Osmanlı topraklarına yeni katıldığı dönemlerde Emir Sultan hazretlerinin bu şehri şereflendirdiğini söyleyen Bayer, İslamiyet’i insanlara yaşayarak göstermek için Peygamber Efendimizin manevi işaretiyle Bursa'ya gönderildiğini belirtti.

Bu büyük velinin vazifesini hem devlet adamlarına, hem de vatandaşa karşı eksiksiz yaptığını aktaran Bayer, Emir Sultan Hazretlerinin hayatı hakkında da bilgi verdi. Peygamber Efendimizin torunu, seyyid, alim, veli olan Emir Sultan Hazretlerinin hem din, hem tarih yönünden önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyen Bayer, Molla Fenari ve Somuncu Baba hazretleri gibi önemli alimlerle olan münasebetlerini de anlattı. Bayer, yeni fethedilen yerlerin manevi fatihlerinden olan Emir Sultan Hazretleri gibi alimlerin dünya durdukça yolunu şaşıranlara yol göstereceğini, insanlığı aydınlatacağını dile getirdi.

Emirsultan Mahallesi hakkında da bilgi veren Bayer, dünyanın dört bir yanından insanların gelerek bu Allah dostunu ziyaret ettiğini belirtti.

Bayer, yeni nesillere Allah dostlarını tanıtmak, anlatmak gerektiğini ifade etti.

BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin ise, verdiği bilgilerden ötürü Ahmet Bayer’e teşekkür ederek bir plaket takdim etti.
Kaynak: İHA