Batman'da Kenti Simgeleyen Saat Kulesine Dijital Saat Takılması Tepkilere Neden Oldu

Batman’da şehir merkezinde bulunan ve kenti simgeleyen saat kulesine dijital saat takılması vatandaşların tepkilerine neden oldu. Batman Belediyesi Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, daha önce taktıkları mekanik saatlerin çalınması nedeniyle kuleye dijital saat taktıklarını belirterek, yeniden mekanik saat takacaklarını kaydetti.

Batman'da Kenti Simgeleyen Saat Kulesine Dijital Saat Takılması Tepkilere Neden Oldu
Batman’da 13 yıl önce belediye tarafından Sanat Sokağı’na yapılan ve kenti simgeleyen saat kulesine 3 yıl önce takılan dijital saat vatandaşların tepkilerine neden oldu. Dijital saatlerin, özel Midyat taşları ile yapılan kulenin görselliğini bozduğunu belirten vatandaşlar, bunların değiştirilmesini istedi.

“KULENİN GÖRÜNÜMÜNÜ BOZUYOR”

Vatandaşlardan Umut Akyüz, kulenin tarihi bir görünümünün olduğunu belirterek, “Ancak takılan saat bu görünümü bozuyor. Kule ile saat birbirine uyuşmuyor. Ayrıca çalışmıyor da. Bu nedenle mekanik saat takılmasını istiyoruz” dedi.

Süleyman Acar adlı vatandaş da benzer görüşlerde bulundu. Midyat taşlarıyla özen gösterilen yapılan kuleye dijital saatlerin yakışmadığını anlatan Acar, bunun değiştirilerek, kulenin motifine uygun saat takılmasını istedi.

“MEKANİK SAATLER ÇALINDI”

Tepkilere hak veren Batman Belediyesi Kültür Müdürü Ali Sarıpınar ise kuleyi yaptıktan sonra 4 adet mekanik saat taktıklarını anlatarak, “Ancak iki kere saatler çalındı. Yerlerine yenilerini taktığımızda ise sürekli arıza oluştu. Bunun üzerine 2012 yılında kuleye 4 adet dijital saat takıldı. Daha uzun çalışır diye böyle bir şey yapıldı. Ama çok şık durmadığı gibi verimli de olmadı. Tekrardan dijital saatleri söküp, yerlerine kuleye uygun mekanik saat takacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA