Emetliler 'Sevgi Ve Merhamet'te Buluştu

Hazreti Mevlana’nın vefatının 742. yıl dönümünü nedeniyle Emet Belediyesi tarafından düzenlenen ’Sevgi ve Merhamet’ konulu konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.

Emetliler 'Sevgi Ve Merhamet'te Buluştu
İlahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak’ın organizasyonu ile Emet Termal Resort Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, belediye olarak daha önce de Ömer Döngeloğlu’nun katılımı ile ilçe bir etkinlik yaptıklarını anımsattı.

İnsanların sağ ellerinin büyüklüğü kadar bir et parçasından olan kalpleri ile sosyal yaşamlarına yön verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Ömer Döngeloğlu, Mevlana’nın yaşamını anlatırken sık sık toplumsal yaşantıdan örnekler verdi.

Döngeloğlu, sevgi ve merhametin öncelikle ailede başlaması gerektiğine de vurgu yaparak, ”Bırakın artık çocuklar duysun. Babasının annelerini sevdiğini bilsin.Eşlerinizle çocuklarınızla gerçek sevgi bağlarını kurun.Dünyadaki bütün erkekler toplansa bir kadın etmez,ve dünyadaki bütün erkeklerde toplansa bir erkek etmez.Eş ve çocuklarınıza sevginizi gösterin.Ailesine sevgi ve merhamet göstermeyenlerin evliyada olsalar ahrette işleri hiçte kolay değildir”dedi.

Başkan Koca, yaklaşık 2 saat süren konferans sonrası Ömer Döngeloğlu ve ilahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak’a günün anısına birer çini vazo hediye etti. (EFE)
Kaynak: İHA