CHP Grup Başkanvekili Gök'ten Rusya'nın İddialarına İlişkin Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kaçak petrol ticareti suçlamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarın inandırıcı ve tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinden sonra ortaya atılan iddiaları değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye’nin kaçak petrol ticareti yapmakla suçlandığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve iktidarın bu suçlamalara inandırıcı ve tatmin edici cevap vermek zorunda olduğunu kaydeden Gök, Türkiye’nin töhmet altında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddialar üzerine yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu savunan Gök, “Cumhurbaşkanının damadı dışında Enerji Bakanı yapacak başka kimse yok mudur? Bir damadın ne işi var? Aile içine karışmak istemeyiz ama kendi ailelerini siyasetin göbeğine oturtuyorlarsa bu suçlamalardan kurtulamazlar. Bu işlere bulaşırlarsa bu iddialar etrafında döner. Türkiye bu suçlamaları kamuoyu nezdinde hak etmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalara da değinen Gök, “Çift başlılıktan bahsediyor. Çift başlardan biri kendinden bahsediyor. O başın diğeri Başbakan bu konuda ne düşünüyor? Aranızda daha önce bizim bahsettiğimiz, sizin kabul etmediğiniz bir sıkıntı mı var? Siz bu durumda kendinizi nereye oturtuyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Tüm açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığını ve Başbakan Davutoğlu’nun ses çıkartmadığını söyleyen Gök, “Başbakanlık alanı terkedilmiştir. Bir kişiye başkanlık yetkisi vermenin ne kadar doğru olmadığını görüyoruz. Bugün başkanlık sistemi olsa belki savaşa girecektik. Çift başlılıktan kasıt ‘tek adam olayım’ diyor. ‘Her şeyi ben yürüteyim, ben karar vereyim.’ Başkanlık yok, çift başlılık yok, tek adamlık var. Tek adamlığa kapımız kapalıdır. Başbakanın kendi konumunu bir kenara bırakarak başbakanlığını dahi savunmaktan aciz olduğu günlerden geçiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA