Çocuk Özlemi Çekenlerin Yüzü Bu Projeyle Güldü

Ordu Valiliği tarafından sosyal güvencesi ve işi olmayan aileler için başlatılan "Tüp Bebek Projesi" kapsamında 10 çift, çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Tüp Bebek Projesi" kapsamında çocuklarına kavuşan Çatalpınar ilçesindeki iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

İlk ziyaretini ilçenin Haşal mahallesinde yaşayan ve 8 yıldır çocuk özlemi çeken  Özlem-Murat Bulut çiftinin evine yapan Balkanlıoğlu, aile ile bir süre sohbet ederek, Aleyna ismi verilen bebeğe hayırlı ve sağlıklı bir ömür diledi. Balkanlıoğlu daha sonra minik Aleyna’ya bir altın taktı.

Bulut çiftinin mutluluğuna ortak olan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, evlendikten sonra uzun süre çocuk sahibi olmayı çok arzu etmelerine rağmen çocuk sahibi olamayan mağdur çiftler için tüp bebek projesi başlattıklarını söyledi.

Projeye 30 başvuru yapıldığını belirten Baklanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Yapılan 30 başvurudan 10 aile bebek sevincini yaşadı. Tüp bebek projesi ile yılar sonra anne-baba olmanın heyecanını yaşayan ailelerimizi hem hastanede, hem de evlerinde ziyaret ediyor, onların mutluluğunu paylaşıyoruz. Bizler valilik olarak çocuk özlemi çeken ailelere vesile olduk. Onların mutluluğu bizlerin de mutluluğu oldu."

Anne Özlem Bulut ise çok istediği anne olma hayalinin gerçekleştiğini dile getirerek, "Tüp bebek projesiyle bebeğime kavuştum. Çok heyecanlı ve mutluyum. Bizlere bebek sevgisini yaşatan ve evimize kadar gelerek bizleri ziyaret eden, mutluluğumuza ortak olan  sayın valimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ikinci ziyaretini Emine-Davut Meşe çiftinin evine gerçekleştirdi.

İlçenin Sayacatürk mahallesinde yaşayan ve 6 yıldır çocuk özlemi çeken Emine-Davut Meşe çifti, tüp bebek projesi ile bebeklerini kucağına almanın sevincini yaşadı.

Muhammet Alperen adını verdikleri bebekleriyle mutlulukları perçinlenen ailenin sevincine ortak olan Vali İrfan Balkanlıoğlu, aileyi tebrik ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Balkanlıoğlu, Çatalpınar’ın şanslı ilçelerden biri olduğunu ve 2 ailenin tüp bebekle çocuk sevincini yaşadığını belirterek "Meşe ailesi 6 yıl sonra bebeklerini kucağına aldı. Bizler de ailelerin bu sevincini onlarla birlikte yaşıyoruz. Son derece sağlıklı bir bebek. Uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

Anne Emine Meşe de projeyle çocuklarına kavuştuklarını ifade ederek, "Yıllardır çektiğimiz bebek özlemimiz bu projeyle sona erdi. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na bizleri ziyaret ettiği ve yardımlarını esirgemediği için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA