Burhaniye'de Üniversite Sektör İşbirliği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile körfezde yeni kurulan Ramada Resort Kazdağları Thermal otel arasında insan kaynağının temini için iş birliğine gidildi. Bu kapsamda yetişmiş ve kalifiye personel ihtiyacını karşılamak için BUBYO’da görüşmeler yapan otel yöneticileri, gün boyunca Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerle mülakat yaptı.

Burhaniye'de Üniversite Sektör İşbirliği
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, yüksek turizm potansiyeline sahip olan körfez bölgesinde kalifiye eleman sorunu bulunduğunu ve sorunun çözümünde B.U.B.Y.O. Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde dört yıllık lisans düzeyinde öğrenim gören 500’e yakın öğrencinin anahtar rol oynayabileceğini belirtti.

Yüksekokul müdürü İlban, “ Yüksekokul ile sanayi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini teşvik etmek ve arttırmak için önemli bir misyona sahibiz. Bundan sonraki süreçte bölgede yer alan Turizm işletmeleri ile bu tür işbirliklerini daha fazla yapmak istiyoruz. Okulumuzun kapıları, tüm işletmelere açıktır” dedi.

Kaynak: İHA