Menemen'de Kubilay Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı

Menemen Belediyesi tarafından yaptırılacak "Kubilay Kültür Merkezi"nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Eşrefpaşa Mahallesi'nde, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın ismini taşıyan kültür merkezinin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurtuluş ve anma günlerinde törenleri yerel yönetimlerin düzenlediğini belirterek, şehit edilen Asteğmen Kubilay için gerçekleştirilen anma programında Menemen Belediye Başkanı'nın konuşturulmamasını doğru bulmadığını söyledi.

Değerlere sahip çıkılması gerektiğini anlatan Kocaoğlu, merkezin yapımı için Menemen Belediyesi'ne destek olunması için konuyu belediye meclisine taşıyacaklarını kaydetti.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın isminin kültür merkezinde yaşayacağını belirterek "1999 yılından bu tarafa Yıldız Tepe'de devrim şehitlerimizi anma töreninde Menemen halkını temsilen konuştum. Fakat bu yıl her ne hikmetse bizim konuşmalarımız birilerini rahatsız etmiş olacak ki, konuşmalarımız fazla ideolojik bulunarak bu yıl konuşma yapmamız istenmemiş. Böyle bir kararı son derece yanlış bulduğumu söylememe rağmen ne yazık ki yetkilileri bu karardan geri döndüremedik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından merkezin temeli atıldı.

Kaynak: AA