PKK, çocukları siper yaptı

Bölgede ağır kayıplar veren terör örgütü PKK, Şırnak merkezde anaokulundaki çocukları canlı kalkan yaparak, askere ateş açtı. Silopi'de ise okul ve sağlık ocağı yaktı

PKK, çocukları siper yaptı
Şırnak'ta sıkışan teröristler son çareyi minik çocukları canlı kalkan yapmakta buldu. Merkez Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Anaokulu'na giren teröristler çocukları güvenlik güçlerine karşı kullandı. Bahçeye bomba tuzaklayan hainler, buradan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, 170 çocuğu farklı bir bölgeye tahliye ettikten sonra teröristlere yönelik operasyon başlatabildi.

HASTANE, OKUL DEMEDEN YAKTILAR
Teröristler, Silopi'de Cumhuriyet Ortaokulu ile Nuh Mahallesi'ndeki sağlık ocağı ve aile hekimliği binalarını ateşe verdi. Cizre'de de Özel Reşha Sağlık Meslek Lisesi yakıldı.
Çatışmaların arttığı Silopi Başak Mahallesi, yoğun güvenlik önlemleriyle boşaltıldı. 100 kişi tahliye edilerek kapalı spor salonuna alındı.
Teröristler Hakkâri Kıran Mahallesi'nde Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ni ateşe verdi.
Siirt'te daha önce yakılan ve onarımı tamamlandıktan sonra açılması beklenen 250 yataklı kadın doğum hastanesi yakıldı.
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Vehbi Koç İlkokulu PKK'lı teröristlerce ateşe verildi.
Nusaybin'de 11 mahallede dünden itibaren sokağa çıkma yasağı başladı.

115 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak Cizre'deki Yafes Mahallesi'nde, halk ilçeyi terk ediyor. Kaymakamlık ise boşalan evlere, teröristlerin silah bırakarak vatandaşı şüpheli duruma düşürebileceği ihtimaline karşı anonsla halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bazı teröristlerin de sivil kıyafetlerle Cudi Dağı'na geçtikleri belirlendi. Genelkurmay, dünkü operasyonlar kapsamında Silopi, Cizre ve Sur'da 12 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bugüne kadar öldürülen terörist sayısı Cizre'de 89, Şırnak Silopi'de 9, Mardin Dargeçit'te 10, Diyarbakır Sur'da 7 olmak üzere 115'e ulaştı.

AKAR, DENETLİYOR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı da, Cizre ve Silopi'de operasyon icra eden Güvenlik Kuvvetleri'ne denetlemelerde bulunmak için geçtiğimiz cumartesi bölgeye gitmişti. Komuta kontrol merkezlerini de denetleyen Akar, korucularla ve Şırnak bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerinin çocuklarıyla da sohbet etme imkânı buldu.