Sağlıklı Yaşam Merkezi Ve Annelik Okulu'na Yoğun İlgi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na, 2 yılda 10 bin 900 kişinin başvurduğu bildirildi

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na, 2 yılda 10 bin 900 kişinin başvurduğu bildirildi.

Merkezin 2013 yılı ekim ayında faaliyete geçtiğini belirten Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Egzersiz Fizyoloji Uzmanı Dr. Lütfi Akgün, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’nun Afyonkarahisar’ın 17 ilçesinde de kurulduğunu söyledi.

Akgün, "Merkezlerimize başvuran vatandaşlarımız için gerekli kan testleri yapılarak kişiye özel egzersiz, tarama ve diyet programları hazırlanıyor. Kilo vermek ve egzersiz yapmak için psikologlarımız ile sözleşme imzalanıyor" dedi.

Egzersizin, kişinin sadece kilo vermesine yaramadığını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

"Biz egzersizi ilaç olarak kullanıyoruz. Yani sadece kilo verme değil, egzersizin öncelikli kullanıldığı hastalıklar var. Şeker, tansiyon hastalığı, meme ve bağırsak kanserinde egzersiz tedavi amaçlı kullanılıyor. Ortopedik sorunlarda egzersiz kullanılıyor. Egzersizin bir ilaç formatına dönüştürülmesi çok önemli. Bizim burada kullandığımız egzersiz, spordan farklıdır. Spor bazı insanlar için vardır, rekabet içerir ama egzersiz her insan için vardır. Egzersiz, bireysel iyilik hali oluşturmak için planlanıyor. Hem fiziksel hem de biyokimya formu anlamında düşünün. Egzersiz, ruhsal açıdan da iyilik sağlar. İnsanı hem bedensel anlamda tedavi ediyor hem de depresyon, anksiyete ve hatta şizofreni de dahil tedavi amaçlı kullanılıyor. Mutluluk hormonu sağlıyor. Egzersiz, onlarca rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılan, yan etkisi olmayan bir ilaçtır."

Akgün, merkezin çevre illerden gelen sağlık ekiplerine de eğitim hizmeti veren bir kurum özelliği taşıdığını aktararak, 2 yıl içinde 10 bin 900 kişinin yararlandığını dile getirdi.
Kaynak: AA