Mavi Kartaneleri Projesi

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan, Mavi Kartaneleri Projesi kapsamında; çok sayıda çocukla kısa süreli temas yerine, az sayıda çocukla uzun süreli, nitelikli ve sonraki yıllarda da devam edecek bir temas kurulması prensibi benimsendi.

Mavi Kartaneleri Projesi
Bu yönüyle proje faaliyetleri çerçevesinde; 2014 yılı içerisinde tamamlanmak üzere planlanmış olmakla birlikte, özellikle sonraki yıllarda devam edecek bir sistemin başlangıcı olma özelliğini taşımakta. Hedef kitlesini 13-16 yaş grubundaki çocuklar oluşturduğu projede 18 okul ile birlikte çalışılmakta olup, geçtiğimiz hafta yapılan ödül töreninde dereceye giren 180 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Projede yer alan 18 okulun idarecileri ve öğretmenleri, İzcilik Federasyonu İl Temsilcileri ile paydaş kurumlardan gelen misafirlerden oluşan 150 kişiyle iş birliği yemeği düzenlenerek Mavi Kartaneleri Projesi hakkında sohbet edildi ve projenin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi için fikir birliği sağlandı.
Kaynak: İHA