Görme Engelli Ali Öztürk Bağlamayla Hayata Tutunuyor

Elazığ’da 7 yaşında eline aldığı kutunun patlaması sonucu gözlerini kaybeden 46 yaşındaki Ali Öztürk, 30 yıldır çaldığı bağlama ile hayata tutunuyor.

Görme Engelli Ali Öztürk Bağlamayla Hayata Tutunuyor
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dünyaya gelen ve 7 yaşındayken bulduğu kutuyu taşla açmaya çalıştığı sırada içinde bulunan kapsüllerin patlaması sonucu gözlerini kaybeden Ali Öztürk, sokaklarda saz çalarak geçimini sağlıyor. Gözlerini kaybettikten sonra bir süre hayata küsen, ardından da ilçede açılan bağlama kursuna gitmesiyle yeniden hayata tutunan Öztürk, profesyonel olarak çaldığı bağlama ile dinleyenleri büyülüyor. 46 yaşına kadar yaklaşık 30 yıl okullarda, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde bağlama çalarak hayatını sürdüren Öztürk, son 3 aydır iş bulamadığı için sokaklarda bağlama çalıp, söylediği şarkılar sayesinde hayatını sürdürüyor.

Gözlerini kaybettiği olayı çok iyi hatırladığını ifade eden Öztürk, “7 yaşında sacdan bir kutu bulmuştum. O kutuyu taşla açmaya çalışınca içinde bulunan kapsül patladı. Patlama sonrasında göz damarlarım gitti" dedi.

İlk zamanlar hayata küstüğünü, ardından da müziği sevdiği için azimle bağlama çalmaya çalıştığına değinen Öztürk, “Bağlama çalmayı öğrenince birçok yerlerde müzik yaptım. Hiçbir zaman için pes etmedim. Hayata küsmedim. Bir şekilde ekmek parası kazandım” diye konuştu.

Son 3 aydır iş bulamadığı için sokakta müzik yaptığını aktaran Öztürk, “Bu şekilde hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman için pes etmedim. Tabi ki bağlama çalmak kolay olmadı ama hiçbir zaman pes etmedim. Bunu da başardığımı zannediyorum" dedi.

Kaynak: İHA