Milas Belediyesi'nden Broşürlü Uyarı

Milas’ta son günlerde hava kirliliğini artması sebebiyle, Milas Belediyesi Zabıtası harekete geçti. Zabıta memurları Milas halkını, hava kirliliğine karşı broşür dağıtarak uyardı.

Milas Belediyesi'nden Broşürlü Uyarı
Son günlerde Milas’ta hava kirliliğinin artması nedeniyle, Milas Belediyesi halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtmaya başladı.

Milas’ta kalorifer yakan binaları denetim altına aldıklarını belirten Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak, hazırlanan uyarı broşürlerini de Salı Pazarında halka dağıttıklarını kaydetti.

Milas’ta havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliğinin artması üzerine zabıtanın kirlilik denetimleri sıklaştı. Evleri ısıtmak için yüksek kalorili kömür kullanılmasını isteyen Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Karatoprak; “Kalorisi çok düşük kaçak kömür kullanılmasının önüne geçmek istiyoruz. Görevli zabıta arkadaşlarımız hava kirliliğine neden olan konutları denetliyor. Bu arada hazırlattığımız uyarı broşürünü de dağıtıyoruz. İlçemizde hava kirliliğinin yaşanmamasını istiyoruz. Halkımızdan Hıfzıssıhha Kurulu kararınca ilçede uygulanan kalorifer kullanım saatlerine de uymalarını istiyoruz. Bunun için de denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA