Yüksekova'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Altınoluk köyündeki bir hasta, bir saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı. İlçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Altınoluk köyünde yaşayan 20 yaşındaki Mizgin Çakmak, böbrek hastalığı nedeniyle rahatsızlandı. Akşam saatlerinden sabaha kadar süren kar yağışı nedeniyle köy yolu kapandığı için hasta kadının hastaneye götürülmesi için karla mücadele ekiplerine haber verildi. Haber verilmesi üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, bir saati aşkın çalışmanın ardından köy yolunu ulaşıma açtı. Yolun açılmasının ardından böbrek hastası kadın yakınları tarafından sivil araçla Yüksekova Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Çakmak’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yüksekova'da Hasta Kurtarma Operasyonu
Hasta kadının dedesi Hasan Çakmak, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapandığını ve bu nedenle hastayı hastaneye götüremediklerini söyledi.

Sabah saatlerinde ekibe haber verdiklerini belirten Çakmak, "Buralarda her yıl kar yağışı çok oluyor. Kar yağışıyla beraber köyümüzün yolu kapandı. Dün akşam torunum aniden rahatsızlandı. Sabah saatlerinde durumu yetkililere bildirdik. Sağolsun hemen yardıma koştular. Köy yolu açıldı, hastamızı hastaneye götürdük. Allah yetkililerden razı olsun" dedi.

Kaynak: İHA