Somalili Öğrencilerden Okul Ve Barınma Talebi

Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde öğrenim gören Somalili öğrenciler Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti. Öğrenciler, Başkan Çerçi’ye okul ve barınma konusundaki taleplerini ilettiler.

Somalili Öğrencilerden Okul Ve Barınma Talebi
Somalili Öğrencilerden Okul Ve Barınma Talebi
Somali’den gelerek Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim alan Somalili öğrenciler Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem İlkay Karaman ve öğretmenler ile beraber Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti.

Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem İlkay Karaman, 21 Somalili öğrencinin eğitim almak için Manisa’ya geldiğini vurgulayarak, “Öğrencilerimiz 2010 yılında Somali’ye Yardım Eylem Planı doğrultusunda Manisa’ya getirilip okulumuza yerleştirildiler. Şu anda Türkiye’de fire vermeyen tek okul biziz. Yardımlarınızı bekliyoruz. Kendi okulumuzda kalmak istiyoruz. İnşallah Aralık’ta yeni ihale ile siz de işin takipçisi olursunuz. Sağlık Meslek Lisesi’nin inşaatı durdu. 6 Aralık’ta teslim tarihi vardı. İnşallah sizlerin de desteği ile binamızın inşaatını tamamlamak istiyoruz.” dedi.

“EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, “Yunusemre Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımıza gücümüzün yettiği kadar yardımda bulunacağız. Ülke olarak dünyanın dört bir tarafında mazlumların sesi olmak için çalışıyoruz. Somali’den ülkemize gelen kardeşlerimiz bizlere taleplerini iletti. Tıp mesleği çok önemli bir meslektir. Ben de bir tıpçıyım. Konunun takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA