Uluslararası Genital Bölge Estetiği Eğitimleri Medıcana'da

Estetik tıp ve cerrahi alanlarında dünyada önder kuruluşlardan biri olan İrlanda merkezli Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi (ECAMS), genital estetik eğitimlerini Türkiye’de ikinci kez ve Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ önderliğinde gerçekleştirdi.

Uluslararası Genital Bölge Estetiği Eğitimleri Medıcana'da
Güncel estetik ameliyatlar, yeni teknikler, yeni çıkan ürün ve teknolojiler konusunda tüm dünyadan hekimlere eğitimler vererek bu alanda çalışan hekimlerin tecrübelerini arttırmak ve konumlarında lider hale gelmelerini sağlamak amacıyla kurulan ECAMS, eğitimini 07-08 Kasım’da Medicana Bahçelievler Hastanesinde gerçekleştirdi.

Bu yıl şubat ayında Avrupa Estetik Tıp ve Cerrahi Fakültesi (ECAMS) Genital Estetik Bölümünün başına ülkemizden Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ atandı. Dr. Eserdağ’ın atanmasıyla birlikte ECAMS bu alandaki kursların ülkemizde düzenlenmesine karar verdi. Daha önce Yunanistan’da düzenlenen kursların ilki bu yıl haziran ayında yine Medicana Bahçelievler hastanesinde yapılmış ve bu eğitimlere dünyanın 5 kıtasından 15 jinekolog ve plastik cerrah hekimler katılmıştı. Tüm dünyada oldukça ses getiren bu organizasyonun ikincisi 7-8 Kasım tarihleri arasında yine İstanbul Medicana Hastanesi’nde ve Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ önderliğinde yapılıyor.

Dünyada çok az merkez tarafından verilen bu eğitimlerin özelliği katılımcılara hem teorik bilgi edinme hem de uygulama fırsatlarını bir arada sunması. Bu şekilde konu ile ilgili çalışan hekimlerin bilgi ve tecrübelerini arttırmayı sağlıyor.

Dr. Süleyman Eserdağ konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Genital bölge ile ilgili estetik operasyonlar tüm dünyada ve ülkemizde son derece hızla yayılıyor. Bu konuda ülkemizde en sık yapılan ameliyatlar arasında labioplasti (genital bölge dudaklarının estetiği) ve vajinal daraltma ameliyatları yer almakta. Son yıllarda lazerle vajina yenileme operasyonları da oldukça rağbet görür hale geldi. Kişiye özel ve doğru teknik ile yapılan genital bölge ameliyatları kadınlarda hem özgüven artışında hem de işlevsel yönden pek çok faydaları beraberinde getirmekte. Hasta memnuniyetinin en iyi şekilde sağlanması için, tıbbın bu çok özel alanında hekim eğitimi şart. Dünyada sayılı merkez veya hekim tarafından verilen bu tür kurslar arasında yer alan bizim eğitimlerimizin en belirgin özelliği ise son derece kapsamlı oluşu ve cinsel tıp alanında da bir takım güncel bilgilerin verilmesi. Bu yüzden dünyanın her yerinden katılımcıları ağırlamaktayız. Bu eğitimler ülkemizin itibarı için de son derece önemli oldu. Medicana Bahçelievler hastane yönetimi ve personeline bize sağladıkları katkı ve desteklerinden dolayı da teşekkür ederiz.”

ECAMS Fakülte üyesi Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, düzenlediği kurslara ilginin giderek arttığını, daha şimdiden önümüzdeki yıl Haziran ayı içinde yapılacak yeni bir kurs için başvuruların olduğunu da sözlerine ekledi.

Dr. Süleyman Eserdağ ile birlikte genital bölge estetik ameliyatlarına ve eğitimlerine katılan ECAMS Başkanı Dr. Peter Prendergast ise yaptığı açıklamada son 8 yıldır ECAMS’ın başkanlığını yürüttüğünü belirterek, her yıl çok özel kurslar düzenlediklerini söyledi.

40’dan fazla ülkede konumlandıklarını, hekimlere eğitimler verdiklerini de ifade eden Dr. Peter Prendergast, “Bizim kurslarımızı çok özel yapan özellik kursların hem teorik hem de pratik olmasıdır. Genital bölge estetik ameliyatları da her yıl hastalar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlandı. Buna bağlı olarak da hekimler bu konuda daha fazla eğitim alma peşinde koşmaya başladılar, bu nedenle kurslara talep her geçen yıl artıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA