Haliliye Belediye Meclisi Kasım Ayı İlk Oturumu Yapıldı

Haliliye Belediye Meclisi Kasım ayı oturumları başladı.

Haliliye Belediye Meclisi Kasım Ayı İlk Oturumu Yapıldı
Dün gerçekleştirilen ilk oturum Meclis Başkanı Fevzi Demirkol 1 Kasım seçimleri için teşekkür ve değerlendirmesi ile başladı.

Demirkol, 1 Kasım seçimlerinin Şanlıurfa ve ülke genelinde huzurlu bir ortamda gerçekleştiğini, bu huzurun ülkemizde her zaman daim olmasını diledi. Demirkol, “1 Kasım 2015 tarihinde Türkiye’de bir tekrarlanmış seçim, erken seçim yapıldı. Dün yapılan seçimlerde tüm Türkiye genelinde asayişe kaydolacak ölçüde, bir olay olmamıştır. Sükunet içerisinde, barış içinde, kardeşlik içinde ve aziz milletimize yakışır bir şekilde bir seçim yarışı olmuştur. Öncelikle seçimin barış ve huzur içinde geçmesini temin eden, tüm ülkemizin başta da Haliliye ve Şanlıurfa olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hepsine tek tek ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim bu ortama ihtiyacımız vardı. Halkımız bunu temin etti. Halkımıza, Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

“ÖNERGELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ”

Belediye Meclisi’nde bugün başkanlık teklifleri görüşüldü. Bu teklifler arasında önümüzdeki seçimlerde engellilerin yaşadığı sıkıntıları azaltmak için ilgili birimlere kaynak olabilecek bir rapor hazırlanması talep edildi. Yaklaşan kış ayları nedeniyle Haliliye’de yaşayan dar gelirli vatandaşlara yapılacak ısınma yardımı ile ilgili imkanların araştırılması ele alındı. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ilçe genelinde durumu anlatan bir rapor hazırlanması yeni dönem ilaçlama faaliyetleri görüşüldü. İşsizlik sorununa paralel olarak işverenlerin nitelikli iş gücü bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıların araştırılması konularında meclis başkanlığına teklifler sunuldu. Oy birliği ile onaylanan başlıkların her biri ilgili komisyonlara havale edilerek bir sonraki ay görüşülmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisi yarın saat 14:00’da ikinci bileşim için tekrar toplanacak.
Kaynak: İHA