Tokat'ta Çiftçiye Bağ Yaprağı Desteği

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Tokat için çok ayrı bir yeri olan domatesten sonra sırlamaya giren üzümcülüğü ve bağ yaprağını yaymak amacıyla fidan dağıtımına başlayacaklarını söyledi.

Tokat'ta Çiftçiye Bağ Yaprağı Desteği
Tokat İl Özel İdaresi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliği ile Tokat İl Genel Meclisi tarafından alınan kararla Tokat’ta bağcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için 228 bin 571 adet ‘asma bağ fidanı’ alındı. Asma bağ fidanları önümüzdeki günlerde ilçelerde yapılacak olan törenle çiftçilere dağıtılacak. Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Tokat için çok ayrı bir yeri olan domatesten sonra sırlamaya giren üzümcülüğü ve bağ yaprağını yaymak amacıyla fidan dağıtımına başlayacaklarını ifade ederek, “Meclisimizin aldığı karar ile Tokat İl Özel İdaremiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliği ile 228 bin 571 adet asma bağ fidanını aldık. Şu anda fidanların sökümü yapılıyor. 15 gün içerisinde fidanlarımız 10 ilçemizde çiftçilerimize dağıtımı yapılacak. Hedefimiz ilimizde bağcılığa uygun yerlerin en ekonomik ve en rantabl şekilde değerlendirilerek bağ alanlarını il genelinde yaygınlaştırılmaktır. Çiftçilerimizin daha önceden yetiştiriciliği konusunda yabancı olmadığı bir ürüne teşvik edilerek gelir seviyesinin yükseltmesini sağlayarak hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. Ben bu proje ye destek veren İl Genel Meclisi üyelerimize, Tokat İl Özel İdaremize ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” dedi.

Başkan Dizer, İl Özel İdaresi tarafından sertifikalı asma fidan üretiminin geliştirilmesi amacıyla da Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne destek verdiklerini, 2016 yılında ise ilk defa Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne de sertifikalı asma fidan üretilmesi için destek vereceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA