Samsun Sağlık Yüksekokulu'ndan Kaplıcalarda Uygulamalı Eğitim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksekokulu 4. Sınıf öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında Havza’da bulunan kaplıcalarda uygulamalı eğitim gördü.

Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı, Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay, Yrd. Doç. Dr. Nuran Mumcu Boğa ve Figen Çavuşoğlu koordinatörlüğünde 120 öğrenci Havza’da bulunan kaplıca tesislerinde incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundu.

Öğrenciler Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında yapılan uygulamalı eğitimde turizm sağlığı, turist sağlığı, sağlık turizmi faaliyetleri ve hidroterapi uygulamaları hakkında yerinde bilgi aldı.

Termal su sondajında da incelemelerde bulunan grup daha sonra Havza Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı, ziyaretin öğrencilerin mesleki gelişimleri acısından olumlu olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında yapılan uygulamalı eğitim ile turizm sağlığı, turist sağlığı, sağlık turizmi faaliyetleri ve hidroterapi uygulamalarını yerinde görerek bilgi sahibi oldu. Bu tür gezilerimiz ile öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA