'3. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi'

Türk Mikrobiyoloji Derneği ve KLİMUD tarafından ortaklaşa düzenlenen kongre, Antalya'da başladı

Türk Mikrobiyoloji Derneği ile Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından ortaklaşa düzenlenen "3. Ulusal Klinik Mikrobiyolojisi Kongresi" başladı.

Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan KLİMUD ve Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Burçin Şener, kongrede 32 bilimsel oturum yapılacağını, 108 konuşmacı ve 450'yi aşkın katılımcı bulunduğunu söyledi.

Kongrede ayrıca 54 sözlü sunum, 457 poster sunumu ve 14 panelin yapılacağını belirten Şener, bir yuvarlak masa, iki mini panel, iki interaktif oturum ve iki de çalıştay gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kongrede sahada çalışan uzmanların hedeflendiğini ifade eden Burçin Şener, "Sahada çalışan uzmanlarımız büyük katılım gösterdiler ve çalışmalarıyla bize destek oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KLİMUD Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın da KLİMUD'un aslında 7 yaşında, çok yeni bir uzmanlık derneği olduğunu, ancak mikrobiyolojinin 1928'den beri var olan ve her türlü mevzuatın içerisinde bulunan bir alan olduğunu kaydetti.

KLİMUD'un alanıyla ilgili eğitim, araştırma, tıbbın mikrobiyolojik dalının saygınlığının artırılması, üyelerinin haklarının geliştirilmesi için faaliyetlerde bulunma gibi hedefleri bulunduğunu anlatan Aydın, mezuniyet sonrası tıp eğitiminde sürekliliği sağlama konusunda da derneğin oldukça etkin olduğunu vurguladı.

22 Kasım'da sona erecek kongrede, influenza virüs, HPV, rotavirüs, göç ve hastalıklar gibi konular ele alınacak.
Kaynak: AA