Gürsu'da Öğrencilere Bilgisayar Dağıtıldı

Gürsu Belediyesi'nce,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) adıyla başlatılan proje kapsamında, öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, her şeyin başının eğitim olduğunu ve eğitim olmazsa hiç bir konuda başarılı olunamayacağını söyledi.

Eğitime sürekli destek olduklarını belirten Işık şunları söyledi:

" Eğitimin kaliteli olmasını da mutlaka şart koşuyoruz. İşte onun gerçekleşebilmesi için de okullarımızda teknolojiyi en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor. Bu düşünceden hareketle başlatılan projedir Fatih Projesi. Fırsatları Artırmak Teknolojiyi İyileştirme Hareketi denilen bu proje aslında uygulaması oldukça zor ve meşakkatli, ama neticesi alındığında da ülkemize çağ atlatacak muazzam bir projedir. Bu kapsamda, Gürsu’muzda da ülkemizin bütün il ve ilçeleriyle eş zamanlı olarak teknolojik alt yapının iyileştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Bu devam eden bir proje olduğu için diğer öğrencilerin tabletleri de sistemli bir şekilde ulaştırılacak. Bununla ilgili tüm teknik, idari, mali çalışmalar yapılmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje başarılı bir şekilde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yürümeye devam edecektir."

Başkan Işık daha sonra Gürsu Yıldız Anadolu Lisesi öğrencilerine bilgisayar dağıttı.

Kaynak: AA