Camisi Olmayan Mahalleye Hayırseverler El Uzattı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı elli yıllık Gürpınar mahallesine ilk caminin yapılması için hayırseverler kolları sıvadı

Ergani ilçesinde 50 yıl önce mezra olarak kurulan ve camisi olmayan Gürpınar Mahallesi'ne hayırseverler cami yaptırmak için kolları sıvadı.

Gürpınar Mahallesi sakineri, mahallelerinin 50 yıl önce kurulmasına rağmen camilerinin olmamasının sıkıntısını yaşıyor.

Mahalle sakinleri, iki yıl önce kendi imkanlarıyla caminin temelini atarak giriştikleri inşaatı maddi imkansızlıklardan dolayı tamamlayamadı.

Hayırsever vatandaşlar ve mahallelinin bir araya gelmesiyle kurulan Molla Gürani Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu, yaptığı açıklamada, mahallede şimdiye kadar ezan okunmadığını, bayram ve Cuma namazlarının kılınmadığını söyledi.

Yapılacak camiye Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Ergani'li Molla Gürani'nin adını vereceklerini belirten Arslanoğlu, şöyle konuştu:

''50 senedir İslamdan, Ezanı Muhammedi'den uzak kalmış olan bu köyümüzde ivedilikle camiyi bitireceğiz. Hemen caminin yanına kız ve erkek Ku'ran kursunu açmayı düşünüyoruz. Buraya tayin edilecek din görevlisinin ailesiyle rahat yaşayabilmesi için elverişli bir yaşam alanı oluşturacağız. Onun dışında kadın ve erkek taziye evini yapacağız. Bu köyün dini manada eksikliğini hissettiği bütün yapıları Allah'ın izniyle önümüzdeki 45 ay içerisinde kış çok çetin geçmezse bitireceğiz.''

Köy sakinlerinden Baver Aslan, çocuklarının ve kendilerinin Kur'an eğitimiyle ilgili ders alamadıklarını, bu açıdan geri kaldıklarını kaydetti.

Çocukları dinle tanıştırmak istediklerini dile getiren Aslan, şöyle konuştu:

''Bu konuda çok eksiklerimiz var. Cuma ve bayram namazlarında komşu köylere gitmek zorundayız. O da arabası olanlar gidebiliyor. Kış aylarında hiç gidemiyoruz. Köyümüz de 30 hane mevcut olup toplam nüfusumuz ise 300 yakındır. Camimizi biran önce bitirmek istiyoruz. Yarıda kalan camimizi bitirmek için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz.''
Kaynak: AA