Hayvan Dolandırıcılarına Suçüstü

Gümüşhane’de internetten satışa sunduğu 110 küçükbaş hayvanını dolandırıcılara kaptırmak üzere olan vatandaş Gümüşhane Emniyeti’nin titiz çalışması sonucunda son anda kurtuldu.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından çeşitli suçlardan kayıtları bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında küçükbaş hayvan dolandırıcılığı yapmak isteyen 4 şahıs yakalandı.

Alınan bilgiye göre dolandırıcıların Şiran ilçesinde internet üzerinden satışa sunduğu 110 adet küçükbaş hayvanı bulunan bir vatandaşla irtibat kurdukları bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü KOM, Asayiş ve Şiran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dikkatli ve duyarlı bir operasyon ile vatandaşı dolandırılmaktan kurtardı.

Vatandaşlar irtibata geçen şahısların küçükbaş hayvan dolandırıcılığı eylemini gerçekleştirecekleri bilgisinin ardından operasyon gerçekleştiren ekipler, O.A, M.M, N.B. ve H.S isimli şahısları kullandıkları otomobilin içinde yakaladı.

Haklarında Güveni Kötüye Kullanma ve Dolandırıcılık suçlarından işlem yapılan şahıslardan 3’ü tahkikat sonrası serbest bırakılırken O.A isimli şahıs tutuklandı.
Kaynak: İHA