Emet Belediyesi'nin 2016 Bütçesi 12 Milyon 500 Bin TL

Emet Belediye Meclisi, 2016 yılı bütçesini 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Emet Belediyesi'nin 2016 Bütçesi 12 Milyon 500 Bin TL
2015 yılının ilk 11 ayında bu bütçenin yüzde 70’ini yakalayan Emet Belediyesi, yıl sonu itibarı ile bütçenin yüzde 80’ini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Soma’daki maden ocağı faciasının ardından yer altı kömür ocağı işletmelerinin şartlarının zorlaştırılması, Emet Belediyesinin kömür ocağı beklentilerini vururken, bu yıl bütçe 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Yeni bütçenin 4 milyon 300 bin TL’sinin personel giderlerine ayrıldığı belirtildi.

2016 yılı ücret ve tarifelerinin de belirlendiği Belediye Meclisi toplantısı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Emet Belediyesi olarak hayali değil, gerçekleştirilebilir bütçeler oluşturuyoruz. Geçen yıl kömür ocağımızda ülke gerçeklerine bağlı beklenmedik yaşanan gelişmeler bütçe gelirlerimizi düşürse de genelde 2015 bütçemizi yüzde 80 oranında gerçekleştirdik. Bu yıl ise daha önceleri de ifade ettiğim gibi belediye olarak hem mali gelirlerimizi artırmak hem de istihdamı artırmak adına termal apartlara ağırlık vereceğiz. Apart ve yüzme havuzlarımız ile hem istihdam oluşturacak hem de gelirlerimize katkı sağlayacağız" diye konuştu.

2013 yılına kadar 5 ile 7 milyon TL arasında gerçekleşen belediye bütçesinin önce 10 milyon TL’ye, şimdi ise 12.5 milyon TL’ye yükseltildiğini belirten Başkan Mustafa Koca, "Bütçemizdeki istikrarlı büyümeyi halkımıza hizmete dönüştürüyoruz. Bunun yanında özel çalışmalarımızla belediyemize kaynak aktarımına devam ediyoruz. Hibe araçlar yanı sıra kısa süre önce aldığımız 600 bin TL’lik su borusu hibeside halkımızın kazancıdır. Bu kazanımlar için belediye bütçemizden tek kuruş harcanmamıştır.Bu alanda yapacağımız harcamaları halkımızın diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere harcıyoruz. Yeni bütçemiz ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: İHA