Şerif Yılmaz Açıklaması Kütahya'nın LYS'deki Başarı Oranı Yüzde 56'Dan Yüzde 64'E Yükseldi

Vali Şerif Yılmaz, Kütahya’nın Lisans Yerleştirme Sınavı’ndaki (LYS) başarı oranının 1 yılda yüzde 56’dan yüzde 64’e yükseldiğini kaydetti.

Şerif Yılmaz Açıklaması Kütahya'nın LYS'deki Başarı Oranı Yüzde 56'Dan Yüzde 64'E Yükseldi
Türkiye’de 4+4+4 eğitim sistemiyle üniversitelere giriş engellerinin kaldırıldığını belirten Vali Yılmaz, Kütahya’da eğitim-öğretime yapılan yatırımlarla ilgili olarak kamuoyuna bilgiler verdi.

Yılmaz, "Burada en büyük yatırım, gerek devlet bütçemizden, gerekse İl Özel İdaresi bütçemizden ayırdığımız kaynakların yüzde 20’ye yakını eğitime harcanıyor. Bugün çok şükür Kütahya ilinde derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 15, ilkokulda 16, ortaokul ve liselerde 19 ’dur. 70 kişilik sınıflardan bu seviyelere düştük. 20’ye yakın okul inşaatımız var, önümüzde tek hedefimiz var ikili eğitimi sıfıra indirmek. İnşallah bu yıl yaptığımız yatırımlarla beraber devlet okullarındaki ikili eğitimi tamamen bitireceğiz. Bunun gerçekleştirilmesi içinde imkanımız da, kaynağımız da, gücümüz de var hamdolsun. 50-60 kişilik sınıflardan 15-20 kişilik özel okul standardında devlet okullarına kavuştuk. Bunun semerelerini de almaya başladık. 2014 yılında üniversiteye yerleştirme sınavında (LYS) yüzde 56 seviyesindeydik, 2015’de yüzde 64’lere çıktık. Sonuçlar açıklanmıyor ama tahmin ediyoruz ilköğretim yerleştirmelerinde de ilk 10 içerisindeyiz. Bunun gerçekleştirilmesi için de eğitim reformu ile ilgili çok büyük dönüşümler oldu. Bu süre içerisinde 4+4+4 eğitim sistemine geçişle beraber çocukların üniversiteye girişindeki engel da kaldırıldı. İlkokuldan itibaren çocuklarımızın ve ailelerimizin isteği doğrultusunda, öğretmenlerimizin de yönlendirmesiyle çocuklarımız normal ve mesleki liselere yönlendirilmesi sağlanmış oldu. Bu sayede herkesin kabiliyetine göre okuması sağlandı" şeklinde konuştu.

"DEVLETİN TÜM İMKANLARI VATANDAŞ İÇİN KULLANILIYOR"

Sağlık ve eğitim yatırımlarında kat edilen mesafe hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Şerif Yılmaz, "Bugün yıllarca koğuş sisteminde kaldığımız, yanımızda 1-2 kişi öldüğü için ’Beni başka odalara götürün’ dediğimiz hastane dönemlerinden 1-2 kişinin kaldığı odalara ulaşan hastane sistemine kavuştuk. Geçen Emet’te Toplum Sağlığı Merkezi’nin açılışını da gerçekleştirdik. Kütahya için nüfusun artmadığı, göç veren bir yer olduğu ve bununla ilgili önlem alınmadığı şeklinde eleştiriler yapılıyor. Şu anda yaptığımız bütün hastaneler, ilimizde insan sayısı değişmemesine rağmen 3-4 katı büyüklüğünde. Tavşanlı’da Kredi Yurtlar Kurumunun inşaatı da bitti, bu yıl hizmete açıldı. 5 yıldızlı otel standardında üniversite okuyan öğrencilerimizin kaldığı yurtlar var. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca yaptığımız yurtlar da aynı. Yani devletin tüm imkanları insanlarımızın refah ve mutluluğu için aktarılıp hayata geçirilmekte, Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefini birer birer gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA