Diş İmplantı Konusunda İnternet Üzerinden Bilgilendirme

Diş kaybı nedeniyle implant yaptırmak isteyenler 55 ülkede temsilcilikleri bulunan Dünya İmplant Birliğinin açtığı internet sitesi üzerinden bilgi alabilecek

Dünya İmplant Birliği (ICOI) diş implantı yaptırmak isteyen hastaların doğru bilgilendirilmesi amacıyla internet sitesi açtı.

Birliğin Türkiye'deki üyesi Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diş implantı konusunda dünyada ve Türkiye'de bilgi kirliliği bulunduğunu, bunun da hastaları tedirgin ettiğini söyledi.

Dünya İmplant Birliğinin 55 ülkede temsilciliği olduğunu ve hastaların doğru bilgilendirilmesi amacıyla İngilizce internet sitesi açtığını bildiren Özzeybek, siteye "www.dentalimplants.com" adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

Özzeybek, birliğin internet sitesindeki videolarda "dental implant", "hangi hastalara implant yapılır", "protez seçenekleri", "kemik kaybı ve tedavisi" gibi konularda bilgiler aktarıldığını ifade ederek sitede ayrıca Türkiye de dahil dünyada ICOI'dan eğitim alan diş hekimlerinin bilgilerinin yar aldığını kaydetti.

-20 hastaya ücretsiz implant

Meffert İmplant Enstitüsü olarak diş hekimlerine implant eğitimi verdiklerini anlatan Özzeybek, bu uygulamalar sırasında ihtiyaç sahibi hastalara da ücretsiz implant tedavisi yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar bu durumdaki 100'e yakın hastaya implant takıldığını bildiren Özzeybek, "Aralık ve şubattaki eğitimlerimiz sırasında yine 20 hastaya ücretsiz tedavi uygulayacağız. Bunu sosyal sorumluluk projesi ve bilime katkı sağlamak amacıyla yapıyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA