SESRIC 37. Yönetim Kurulu Toplantısı

Toplantının açılış seremonisinde SESRIC’in hem Libya Yeniden Entegrasyon ve Kalkınma Programı (LPRD) hem de İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (ICYFDC) ile iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) alt kuruluşu olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (SESRIC) 37. Yönetim Kurulu Toplantısı, açılış seremonisiyle başladı.

Hilton Bosphorus İstanbul Otel'de gerçekleşen seremoniye, İİT Genel Sekreterliği temsilcileri, SESRIC Yönetim Kurulu Üyeleri, İİT üye ülkelerinin büyükelçileri, Türkiye’de yerleşik diğer uluslararası teşkilatların temsilcileri ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, yaptığı açılış konuşmasında, toplantının iki gün süreceğini belirtti.

Yılda bir kez yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini anlatan Kulaklıkaya, "Bir araya gelmemizin sebebi, yıl sonu muhasebesini yapmak ve gelecek yıla dair planlar düzenlemek. Bu sene ilk defa geleneksel hale getirmek için, bürokratik toplantı olmaktan çıkarıp kamuoyuna mal edecek şekilde ilave bazı programlar koyduk. İşte bunlardan bazıları; SESRIC bundan sonra ne tür çalışmalar yapmalı, üye ülkelerin talebi nedir ve neler yapılmalı? Bu tarz konuların tartışılacağı bir toplantı tertip edeceğiz. Yarın ise normal bürokratik toplantımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, SESRIC'in Libya Yeniden Entegrasyon ve Kalkınma Programı (LPRD) ile İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF-DC) ile iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.
Kaynak: AA