Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından "meme kanserine" farkındalık yaratmak amacıyla resim ve el işi sergisi açıldı

EDİRNE - Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından "meme kanserine" farkındalık yaratmak amacıyla resim ve el işi sergisi açıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, kentteki bir alışveriş merkezindeki serginin açılışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığını söyledi.

Meme kanseri türevlerinin Türkiye'deki dokuz kadından birinde görüldüğünü belirten Kişioğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kadınlarda en çok gözüken kanser, meme kanseridir. Meme kanseri en çok görülen kanser olduğu halde kadınlarda ölüm sebeplerinde ikinci sırada yer alıyor. Öncelikle akciğer kanseri, sonra meme kanseri geliyor. Bundan kurtulmanın yolu tedbir almaktır. 20 yaşından sonra tüm kadınların her ay bir kez kendini muayene etmesini öğrenmesi lazım. 40 yaş üstündeki bayanların da yılda bir defa mamografi çektirmesi lazım. Ayrıca bakanlığın ve il halk sağlığı müdürlüğünün vurguladığı gibi anne sütü vermeyi özendirmek lazım. Annelerimizin doğumdan sonra en az bir sene anne sütü vermesi lazım ki meme kanseri risklerinden uzaklaşsın."

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter de meme kanseriyle ilgili Türkiye’de çok güzel gelişmeler olduğunu söyledi.

Meme kanserinin tedavisinde önemli adımlar atıldığını dile getiren İlter, "Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bize erken teşhis için şans vermeleri. Biz onlar için çalışıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA