HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci Açıklaması

HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci, eşitlik ve özgürlüğün yeşerdiği yeni bir yaşamı gençlerin kuracağını belirterek, genç kart uygulaması ile 200 TL para desteği verileceğini ifade etti.

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci Açıklaması
Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci, gençleri çok önemsediklerini ifade etti.

Hayata geçirilecek Genç Kart uygulaması ile gençlere 200 TL destek verileceğini belirten Demirci, “15-25 yaş arası istisnasız tüm gençlere, her ay 200 TL iletişim ve ulaşım desteği sağlayacağız. ‘Genç Yaşam Kartı’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Gençler, ülkenin her yerinde geçerli olacak bu kart ile müzelerden ücretsiz, sosyal ve kültürel etkinliklerden indirimli yararlanacak” diye konuştu.

Gençlerle ilgili kararları gençlerin vermesi gerektiğini söyleyen Demirci, “Seçim bildirgemizde kadınlar gibi gençlerimize de büyük yer veriyoruz. Gençlerin hayatları üzerinde karar ve denetim sahibi olmaya çalışan iktidar mekanizmalarına, yetişkinlerin gençler adına konuştuğu, onlar için düşündüğü ve tasarladığı politikalar karşısında partimiz, gençlerin özgürleşme isteğini her yerde yükseltecek, eşit ve özgür yurttaşlar olabilmeleri için tüm gençlik kesimlerinin haklarına kavuşması, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, ulaşım, spor, sosyal ve kültürel gelişim gereksinimlerinin nitelikli ve parasız olarak karşılanması bir gençlik hakkıdır. Tüm gençlerin vize ve pasaport işlemlerinin ücretsiz bir şekilde yapılması sağlanacak. Yaşam alanları betonlaştırılan, belli bir yaşam tarzına zorlanan, varlıklarıyla tuhaf bulunan gençlerin anadiliyle, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle, inancıyla ve kültürüyle bir arada, özgürce yaşaması önündeki engeller kaldırılacak” dedi.

"GENÇLER SINAV YOLUNDA HEBA OLUYOR"

Demirci, mevcut eğitim sistemi değişmeden ülkenin kalkınmasının sağlanamayacağına dikkat çekti. Demirci, “Bugün ülkemizin eğitim sistemi, bilimsellikten, insan odaklı olmaktan, özgürlükçü bir anlayıştan uzak, son derece niteliksiz, tamamen sınav odaklıdır. Yüz binlerce öğrenci üniversite yolunda adeta heba oluyor. Tamamen sınav odaklı sistemde gençlerin sosyal hayatı diye bir şey söz konusu olmuyor. Ayrıca, öğretmenlerimize baktığımızda genel anlamda mevcut sistemin öğretmenlerin ideallerini yok ettiğini görüyoruz. Eğer ülkede yeniden kalkınma sağlanmak istiyorsa işe eğitimden başlanmalı. Onun için de öğretmenlerin yeniden ideallerine kavuşacakları şartlar oluşturulmalıdır. Bu çerçevede anadilde eğitimi de en doğal insan hakkı olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA