Milletvekili Balta Beşikdüzü Organize Sanayide İncelemelerde Bulundu

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta seçim gezileri kapsamında Beşikdüzü Organize Sanayi sitesinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Balta Beşikdüzü Organize Sanayide İncelemelerde Bulundu
Beşikdüzü Organize Sanayi Sitesinde iş adamları ile buluşan Balta, “Esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam ederken, 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sağlıcaz. KOBİ’lerin finansman kaynaklarına erişimini kolaylaştıracağız. KOBİ’lerin finasmana erişiminin arttırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapacağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika binası yapacağız. Yerli makine üreticilerinin yurtiçinde rekabet güçlerini arttırmak için finansal ortamı iyleştirmeye yönelik mekanizmalar geliştireceğiz” dedi.

Balta, “Her KOBİ için 1,5 milyon ve her risk grubu için 2 milyon TL olan kefalet limitini imlat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye her bir risk grubundaki imalatçı KOBİ’ler için ise 3 milyon TL’ye çıkaracağız. Ayrıca diğer KOBİ’ler için 8 yıl olan maksimum vadeyi imalatçı KOBİ’ler için 10 yıl, diğer KOBİ’ler için yüzde 75 olana kefalet oranını imalatçı KOBİ’ler için yüzde 80’e çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA