İzmir'de 'Aşure Günü' Etkinlikleri

Tire ve Bayındır'da "Aşure Günü" etkinliklerinde vatandaşlara aşure yemeği ve aşure tatlısı dağıtıldı

Ehlibeyt Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğ tarafından düzenlenen "Kerbelayı anma ve aşure yemeği" etkinliğinde, vatandaşlara aşure yemeği verildi.

Ehlibeyt Camisi İmamı Abdullah Aktaş, yemek öncesinde Kerbala'da şehit olan müslümanlara rahmet diledi.

Hz. Hüseyin'in, "Zalimlerle yaşamak benim için zillettir, ölüm benim için saadettir" dediğini aktaran Aktaş, Hz. Hüseyin'in davasının alemlere rahmet olarak gelen Hz. Muhammed’in davası olduğunu söyledi.

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ise İslam dünyasının en acı günlerinden birinin Kerbala olduğunu anlatarak, "Biz millet olarak sevgili peygamberimizin ehli beytini en candan seven ve bağlı olan insanlarız. Her sene muharrem ayında bu acıyı ve bu matemi birlikte yaşıyoruz. Biz, sünnisi, caferisi, bektaşisiyle bir bütünüz" diye konuştu.

Ehlibeyt Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı da, halen nice Kerbelaların yaşandığını vurgulayarak "Bu gün Bağdat’ta, Afganistan’da, Yemen’de, Kudüs'te, Suriye’de ve müslümanların yaşadığı hemen hemen bütün coğrafyalarda ateşler yükseliyor, cehalet, açlık ve sefalet kol geziyor, haklı ile haksız, zengin ile fakir arasındaki uçurumlar gittikçe açılıyorsa bunun belki de en önemli sebebi Hüseyince yaşayamayışımızdır. Ancak her şeye rağmen, hiç kimsenin kuşkusu olmasın, insanlığın değerleri bu galiplerin galibiyetleri üzerinden değil, mağlupların ahlak ve kahramanlıkları üzerinden yükselecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi, vatandaşlara aşure yemeği dağıtıldı.

- Bayındır'da aşure dağıtıldı

Bayındır Belediyesi Cumhuriyet Meyda’nında vatandaşlara aşure ikramı etti.

Vatandaşlara aşure ikram eden Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu belirtti. Sesli, "Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple dört farklı camimizde 10 bin kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz" dedi.
Kaynak: AA