MHP'li Çimen TÜİK Raporunu Sordu Açıklaması 'Erzurum Neden 79. Sıraya Düştü?'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Ertürk Çimen seçim çalışmalarına devam ediyor. Gittiği her yerde ilgi ve alaka ile karşılanan Ertürk Çimen, Erzurumlunun 1 Kasım seçimlerinde tercihinin MHP olacağını söyledi.

MHP'li Çimen TÜİK Raporunu Sordu Açıklaması 'Erzurum Neden 79. Sıraya Düştü?'
Palandöken, Yıldızkent, Saraybosna ile Çiftlik Köyü’nde seçmenle buluşan MHP’li Çimen’e vatandaşlar sıkıntılarını anlattı.

Esnaf, geçim derdine düştüğünü, vatandaşlar ise işsiz çocuklarına iş bulmadıklarından yakındıklarını anlatan Çimen, ’13 AKP iktidarı öyle icraatlar yapmış ki, Erzurumlunun çocuklarını işsizliğe, esnafı yoksul olmaya, emekliyi, çalışanları ikinci bir iş yapmaya mahkum etmiş. Varsa bunun aksini söyleyecek çıksın karşımıza bunların doğru olmadığını söylesin. İşte vatandaş burada, işsiz gençler burada, emekli, çalışan burada.’ dedi.

-TUİK RAPORU NE DİYOR?

MHP’li Çimen açılanan TUİK raporunda Erzurum’un 13 yılda bir adım ileri gidemediğini, aksine geri gidişin olduğunu gösterdiğini söyledi.



‘Erzurum fukaralaşmış ve iller arasında 79. sıraya düşmüş’ diyen Çimen, şunları söyledi:

‘TUİK’in açılımı Türkiye İstatistik Kurumu. Yani Başbakanlığa bağlı bir kurum. Verileri, rakamları gerçek. Aldatmaca yok. İşte bu kurumun İller arası gelişmişlik verilerini açıklıyor. Erzurum Milli Gelir Dağılımında 79. sıraya düştüğünü açıklıyor. Yani 81 vilayet içerisinde sondan üçüncü sırada yer alıyor.

Bu ne demek? Bu Erzurum’un fakirleştiğini, işsizlik oranının daha da büyüdüğünü, esnafın gelirinin azaldığını, emeklinin, çalışanın aldığı maaşın daha cebine girmeden eriyip buharlaştığı demek.

Yoksa TUİK rakamları yanlıştır, bu rakamlar şöyle hesaplanır, böyle hesaplanır şeklindeki ifadeler aldatmacadır. Bunu kim söylüyorsa, TUİK’in rakamlarını kim size yanlıştır diyorsa bilin ki size yalanların en büyüğünü söylemiş oluyor.

-ERZURUM’U İŞSİZLER ORDUSU SARMIŞ

Kahvelere bakıyorum tıklım tıklım. İçeri giriyorum oturanların hepsi genç arkadaşlar. 25-30 yaşına gelmiş hala baba eline bakıyor. Allah’tan ki ailesi var, ana baba şev kati var bu çocukların üzerinde. Yazık değil mi arkadaşlar? Hani AKP İktidarı kimsesizlerim, yoksulun, işsizin kimseleriydi? Yok böyle bir şey. 13 yılda anlaşılıyor ki, herkes kendi keyfine düşmüş. Kimse Erzurumlunun dertleriyle dertlenmemiş.

Siz değerli hemşerilerimi şunu çok açık ifade ediyorum; MHP iktidarında gençlerin işsizlik sorunu kalmayacak, emekli daha fazla maaş alacak, çalışanın hakkı, alın teri karşılanacak, köylü, çiftçi, üretici ürettiğinden zarar etmeyecek.

-PKK’LININ KORKULU RÜYASI MHP’DİR

7 Haziran seçimleri sonrası ülke bir ateş çemberine döndü. Çünkü PKK çözüm sürecinde şehirlere ilçe merkezlerine indi. Askerimizin, Polisimizin geçtiği noktalara bomba yerleştirdiler. 10 larca evladımızı kaybettik. Bu olaylar Büyük Türk Milleti’nin gözünün önünde cereyan etmiştir.

Şimdi AKP MHP’nin peşine düşmüş. Amacı MHP’yi baraj altında bırakmak. Neden biliyor musunuz? MHP Mecliste olmasa kol kola girdikleri HDP ile bir olup Anayasayı bir güzel değiştirmenin yolunu bulacaklar.

Şunu hiç unutmayın arkadaşlar; MHP ülkenin sibobudur, sigortasıdır. Cumhuriyetin, demokrasinin sırtını yasladığı destektir. MHP Büyük Türk Milleti’nin vazgeçilmezidir. MHP gücünü, kuvvetimi birlik ve beraberliğini ne olursa olsun bozmayan, kenetlenen, vatan, millet, bayrak sevdasını bilen vatandaşlarımızdan almaktadır.

MHP oynanan oyunları bozan bir partidir. Bunu içindir ki MHP’yi barajın altına atmaya çalışıyorlar. Neden mi? Nedeni şu; MHP Mecliste olmazsa AKP HDP ile bir olup anayasayı değiştirmenin yollarını bulacaklardır. MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeliye saldırının asıl amacı budur.

Sözde MHP’yi değil Genel Başkanımızı eleştirdiklerini ifade ediyorlar. Bunların hepsi aldatmacadır, yalandır, iftiradır. Genel Başkanımız siyaseti vatan ve millet menfaati doğrultusunda yapmaktadır. Genel Başkanımız oynanan oyunları biliyor, kurulan tuzakları biliyor, kimle kimim kolkola girdiklerin, çok iyi biliyor. 1 Kasın önemli bir seçimdir. Ülkenin geleceğini, kendi geleceğinizi düşünüyorsanız, çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız oyunuzu MHP ye kullanın. Sizin desteğiniz MHP’nin, bizlerin arkasında olursa Türkiye üzerine kurulan bütün tuzakları bozarız. PKK’da ülkeyi kaosa sürükleyen kim veya kimler varsa hepsinin korktuğu çekindiği tek bir parti var, o da MHP’dir.’

-ESNAFIMIZ DERTLİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP milletvekili adayı Ertürk Çimen, ‘Esnafımız dertli, bu sıkıntılardan kurtulmamız için tek çare MHP’nin iktidara gelmesidir." dedi.

Ülkenin ve Erzurum’un sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini vurgulayan Çimen, ‘Şu an ülkemiz her geçen gün kötüye gitmektedir. 13 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta ortada. Komşu ülkelerle, Avrupa Birliği ülkeleri ile ve kısacası bütün dünya ülkeleri ile ilişkilerimiz kopma noktasına geldi. Bu büyük başarısızlıkla hala övünen AKP, ülkemizi karanlık yarınlara doğru sürükleme, götürme telaşı içerisinde ne yaptığını bilmez bir durumda hareket ediyor.’ diye konuştu.

Ülke ekonomisinin sıkıntı içerisinde olduğunu, iç ve dış borcun tavan yaptığın söyleyen Çimen, şöyle devam etti:

‘Erzurum’umuz 13 yıllık AKP hükümeti ile maalesef verdiği desteğin karşılığını bulamamıştır. Esnafımız perim perişan bir vaziyette Bağkur’unu ödeyemez, siftah yapmadan kepenk kapatmaktadır. Çiftçilerimiz ürünlerinin karşılığını alamadığı gibi gübre ve mazot fiyatlarının her geçen gün zamlanması çiftçimizi bezdirmiş durumdadır. İşçi, memur ve emeklilerimizin yanı sıra asgari ücretlimizin durumu daha perişan vaziyettedir. 940 lira alan bir asgari ücretli ve 5 kişilik bir aileyi örnek alalım.

Bu ailemiz günlük ekmeğe günde 8 lira, ayda ise 240 lira vermek zorundadır. Ev kirası en az 500 lira, elektrik, doğalgaz, su ve telefon 300 lira, toplamda bin 40 Lira yapar. Bunun içerisinde çay, şeker, yağ, peynir gibi zaruri ihtiyaçlar yok. Çocukların okul haçlığı yok. Zaten bu insanlar çocuklarına verecek bir liranın hesabını yaparken, nasıl çocuğunu okula giderken haçlıkla göndersin, bunları sorgulamak, bu gerçekleri görmeleri lazım.

Ülkemiz insanı, Erzurum insanı gerçekten zor durumda. Buna rağmen hala iktidar ve milletvekilleri bu durumu hiç bir şey olmamış gibi toz pembe göstererek, oy devşirme peşinde koşuyor. Artık halkımız bunların yalanlarına kanmayacak. 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin ve Erzurum’umuzun kurtuluşu için MHP’ye gereken desteği vereceğine inanıyorum.’
Kaynak: İHA