Yoksullukla Mücadelede Gönül Ve Güç Birliği

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal belediyecilik anlayışından ödün vermeden Yenimahalle sınırlarında yaşayan, zor durumdaki her vatandaşa el uzattıklarını kaydederek, “Keşke hiç yoksul olmasa, milli gelir adil bir şekilde dağıtılsa, herkes refah içerisinde yaşayabilse” dedi.

Yoksullukla Mücadelede Gönül Ve Güç Birliği
Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Dr. İbrahim Ateş, Denetim Kurulu Üyesi Yahya Efe ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret ederek, Yaşar’ın sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı hizmetleri yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade etti.

23’ÜNCÜ YOKSULLARLA DAYANIŞMA HAFTASI

Halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak gördüklerini ve vakıf olarak her geçen gün yeni bir hizmeti hayata geçirme gayreti içerisinde olduklarını belirten Ateş, her yıl 12-18 Aralık tarihlerini, Yoksullarla Dayanışma Haftası olarak kutladıklarını söyledi.

Bu yıl 23’üncüsü gerçekleşecek etkinlikte, çeşitli sosyal, kültürel ve hayri hizmetlere imza attıklarını kaydeden Ateş, “Bu etkinlikle sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı teşvik etmeyi, cehalet ve fakirlikle mücadele etmede gönül ve güç birliği yapmayı hedefliyor, yoksul insanları verimli ve üretken hale getirmenin yollarını araştırıyoruz” dedi.

Yoksullarla Dayanışma Haftası’nın kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğine değinen Ateş, bu yılki etkinliklerde Yenimahalle Belediyesi’ni de aralarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

YENİMAHALLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Televizyonlarda gösterilen Türkiye ile yaşanan Türkiye’nin farklı olduğunu ifade eden Yaşar, yoksul insan sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Yenimahalle Belediyesi’nin YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları ile her yıl binlerce insanı birer meslek sahibi yaptığını anlatan Yaşar, bu kurslar sayesinde özellikle kadınların aile bütçesine ciddi katkılar sunduğunu söyledi.



YÜZ GÜLDÜREN PROJE YENİKART

YeniKart projesini de tanıtan Yaşar, “Bu proje ile Yenimahalle’de sadaka kültürüne son vererek, 5 yıldır vatandaşlarımızın yüzünü güldürüyoruz. Yenimahalleliler, iki ayda bir kartlara yatırılan para sayesinde gıdadan giyime, yakacaktan kırtasiyeye kadar ihtiyaçları ölçüsünde alışveriş yapabiliyor. 2010 yılında hayata geçen bu proje, Türkiye’ye örnek oldu. 50’ye yakın belediye ve birçok vakıf ve dernek bu projeye geçti” dedi.

Sosyal projelerin içerisinde olmaya gayret ettiklerini söyleyen Yaşar, Yoksullarla Dayanışma Haftası’na ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA